Bulvár-celeb

2021.09.06. 10:00

Túszejtéstől tart, a rendőrséghez fordul VV Fanni családjának ügyvédje

A bíró, az ügyész és az eltűnt lány ügyvédje is egy kocsiban lesz kénytelen utazni a gyilkossággal vádolt férfivel, aki utoljára látta élve a valóságshow szereplőt. B. Lászlóra 30 évet kért az ügyész, ami olyan súlyos büntetés, hogy eszébe juthat a szökés vagy a túszejtés is.

Forrás: Bors

Közeledik a több, mint három éve húzódó gyilkossági ügy végpontja, amelynek keretein belül, rendhagyó tárgyaláson faggatják B. Lászlót – írja a Bors.

Szeptember második hetében ülésezik újra a Fővárosi Törvényszék, de a bírónő úgy döntött, nem a megszokott körülmények között kérdezi tovább a feltételezett gyilkost. Dr. Farkas Gabriella a saját szemével akarja látni a helyszíneket, Fanni bérelt lakását, a Siófoki apartmant, ahol B. László egy éjszakán át tartózkodott, és a stég környékét is, ahol az FBI nyomozása szerint végleg nyoma veszett a gyönyörű fiatal lány testének.

A kihelyezett bírósági tárgyalás különleges eseménynek számít, a hazai igazságszolgáltatás történetében ugyanis nem nagyon volt példa arra, hogy „oknyomozó turnét” szervezzenek ráadásul úgy, hogy az utazáson részt vesz a gyilkossággal vádolt feltételezett elkövető is. Az utat ráadásul úgy szervezték meg, hogy az egyébként háziőrizetben lévő B. László bokájára erősített elektronikus nyomkövetőt kikapcsolják – hogy ne riasszon, amiért elhagyja az otthonát a bíróságra menet –, majd beülnek vele közösen egy kisbuszba. Szorosan mellé, testközelbe, rendőri felügyelet vagy biztonsági személyzet nélkül. B. László az idő alatt, amíg autókáznak, láthatatlan lesz az őt szemmel tartó hatóságok számára.

Az ügyészség harminc évet kért B. Lászlóra. Ez olyan mértékű büntetés, aminél már, bizony előfordul, hogy meggondolja az elítélt, hogy a börtönt választja, vagy menekül – magyarázta lapunk kérdésére dr. Lichy József, a Novozánszky család képviselője.

Jó ötletnek tartom, hogy a vádlott mozgását lemodellezve járjuk végig azt az utat, amit ő huszonnégy óra alatt megtett. A személyes impulzusok segítik majd a bírónőt abban, hogy kialakítsa a saját meggyőződését.

Az utazás részleteivel kapcsolatban azonban vannak aggályaim – mondta az ügyvéd, majd így folytatta:

Még magánemberként sem szívesen tartózkodnék egy szűk légterű kisbuszban egy feltételezett gyilkossal, akinek tulajdonképpen nem sok vesztenivalója van. Most az lesz a helyzet, hogy B. László testközelben lehet a bíróval, az ügyésszel, velem az ügyvéddel… Talán nem túlzás azt gondolnom, hogy benne van a pakliban, hogy nem szeretne 30 évet börtönben ülni, és mondjuk túszul ejti a társaságot. Mi van, ha fegyvert, akár egy kiskést hoz magával? Éppen ezért, a napokban kérvényezni fogom a bíróságot, hogy egy rendőrt vagy biztonsági embert mindenképpen vigyünk magunkkal az útra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában