Bulvár-celeb

2021.08.09. 07:35

Törőcsik Mari nem akarta, hogy örökösei hajba kapjanak a hagyatékán

Törőcsik Mari még életében gondoskodott róla, hogy lánya valamint nevelt fia ne vesszen össze az örökségen.

Törőcsik Mari 2012-ben egy tévéműsorban

Forrás: MTVA / Zih Zsolt

Fotó: MTVA Fotóarchívum/Zih Zsolt

Törőcsik Mari és férje, Maár Gyula két gyermeket neveltek fel együtt: a vér szerinti lányukat, Terézt, illetve a Vietnamból örökbe fogadott fiukat, Sont. Mindkettejüknek igyekeztek szép és nyugodt életet biztosítani – írja a Bors.

Taníttatták és féltve óvták őket, mindenképpen azt szerették volna, hogy sokra vigyék az életben. Az óvodás korú Son hamar beilleszkedett Magyarországon, és a nyelvünket is villámgyorsan elsajátította. Felnőttkorában hazatért szülőhazájába, hogy évekig ott él­jen. Sokáig úgy tűnt, hogy többé nem is tér vissza Magyarországra, ráadásul Vietnamban talált magának feleséget. Később egy súlyos betegség is megtámadta, és kérdéses volt, hogy egyál­talán sikerül-e legyőznie a ha­lálos kórt.

Törőcsik Mari a gyerekeivel
Fotó: Bors

A Nemzet Színésze akkor a pénzt nem sajnálva segített gyermekén, vagyis milliókat utalt Son gyógykezelésére. A fiú megmenekült a haláltól, és néhány évvel ezelőtt ismét hazánkba költözött: házat vásárolt magának a Vas megyei Velemben. Azon a településen, ahol a gyermekkora jelentős részét töltötte.

Csupán néhány perces sétányira lakott jóteőjétől, ám egyesek szerint viszonylag ritkán látogatta anyját. Ez fájt Törőcsik Marinak, de így is mindenkinek szeretettel beszélt a fiáról.

A Bors birtokába jutott dokumentumok szerint a mű­vésznő még életében szeretett volna gondoskodni arról, hogy gyermekei között ne alakuljon ki vita a hagyatékról.

Sokat jelentett neki a velemi ház

Törőcsik néhány hónappal a halála előtt a Bors Extra magazinnak arról beszélt, hogy élete legszebb emlékei kötik a velemi házhoz, és már csak arra vágyott, hogy még egy tavaszt megérjen a festői szépségű fái közelében. Ez nem adatott meg neki, ugyanis a szombathelyi kórházban idén áprilisban elhunyt.

A gyönyörű épület több szobából áll, és a színésznő még egy külső konyhát is kialakíttatott benne. Szeretett ott üldögélni, és szeretettel fogadta vendégeit a nyugalmat sugárzó teraszán. Aktívabb éveiben szívesen rendezett ott hatalmas partikat, olyankor a főzőtudományát is megcsillogtatta.

Son tudomásul vette Mari döntését

Miután Törőcsik Mari idén áprilisban meghalt, a Bors megtalálta Sont az otthonában. Akkor nem kívánt nyilatkozni érzéseiről, mondván, még nincs arra felkészülve, hogy kiálljon a nyilvánosság elé. Nos, ez azóta sem változott, ám azzal kapcsoltban mondott néhány mondatot, hogy megtudtuk: a legendás velemi Törőcsik-ház nem része a művésznő hagyatékának, ugyanis a Nemzet Színésze a házat még 2014-ben a lányának ajándékozta.

A Bors birtokába jutott dokumentumok szerint a művésznő még életében szeretett volna gondoskodni arról, hogy gyermekei között ne alakuljon ki vita a hagyatékról. Fia gyógykezelésére milliókat költött, lányának pedig szeretett velemi házát szánta – így próbálta előkészíteni a békés elmúlást. Pont olyan bölcsességgel és nyugalommal, ahogyan életét is élte. Ezzel pedig Son is egyetértett.

Van egy szép otthonom és elfogadom anyám akaratát

– mondta tömören lapunknak a fiú. Az ingatlan egyébként sokak érdeklődését felkeltette. Nem csak turisták látogatják, akik egyelőre csak kívülről láthatják, de a helyi önkormányzat is megvásárolná, hogy emlékházként működtesse. Kérdés, hogy ez egyezik-e a tulajdonos, vagyis Teréz akaratával.

– Ritán beszélek a lánnyal a terveiről, de úgy rémlik, hogy egyszer megjegyezte, hogy annak adja el a házat, aki a legtöbbet adja érte. Abban biztos vagyok, hogy nem kíván ideköltözni – mondta a Borsnak Margitka, Törőcsik egykori közvetlen szomszédja és mindenese.

Törőcsik Marinak egyébként Budapesten, a Vincellér utcában is volt egy lakása. Az ingatlan tulajdoni lapja szerint ő volt a tulajdonosa, ám két másik családtag mellett közbenső jogszerzés címén szerepel a dokumentumban Son és Teréz neve is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában