senki nem érti...

2021.02.15. 15:56

Tragédia: jég alatt fulladt meg a tapasztalt extrém búvár (videó)

A férfi profi búvár volt, hosszú évek óta merült a Föld minden táján, fagyos vizekben is. Nem értik, mi történhetett az apci tónál.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

Bányatóban lelte halálát egy extrém búvár Apcnál. A 33 éves férfi jégbe fúrt léken keresztül ereszkedett a vízbe, de feljönni már nem tudott.

Az ismerősök értetlenül állnak a tapasztalt búvár tragédiája előtt.

A Bors információi szerint mindenki által egyöntetűen tapasztalt búvárnak mondott Bence vasárnap kora délután érkezett a Heves megyei Apcra, a Széleskő-bányatóhoz, ahogyan már előtte is számtalan alkalommal. Senki nem gondolt semmi rosszra, hiszen a fiatal férfi – korát meghazudtolóan is – hatalmas tapasztalattal rendelkezett, hosszú évek óta merült a Föld minden táján, tengerekben, óceánokban és fagyos vizekben egyaránt.

A heol.hu azt írja: Kovács Nikoletta, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense arról tájékoztatta a portált, hogy

a Hatvani Rendőrkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

A TV2 Tények megszólaltatta a férfi édesanyját, aki elmondta: Bence jól ismerte a tavat, hároméves kora óta járt oda búvárkodni, ez volt a kedvenc helye. Mégis elsodorta a víz és nem találta meg a léket, egyedül merült, csak kirándulóknak volt köszönhető, hogy segítséget hívtak hozzá. A szakértő azt mondta: ha kötélbiztosítással merült volna, túlélhette volna a hétvégi túrát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában