most egy évig nem mennek boltba

2021.02.17. 15:45

Ezt az okos bevásárlást figyeld! Átalakított szatyorral játszották ki az áruvédelmi rendszereket

Barkácsgépeket, festéshez használt anyagokat és karácsonyi dekorációt is loptak ezzel a módszerrel, azonban a biztonsági őrök felfigyeltek rájuk.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

Alufóliával bélelt ki egy szatyrot két kaposvári férfi, hogy kijátsszák az áruházak áruvédelmi berendezéseit.

Gyorsított eljárásban emeltek vádat azzal az ötvenes férfival és harmincéves társával szemben, akik a vád szerint alufóliával kibélelt szatyrot felhasználva jártak lopni – derül ki a Somogy Megyei Főügyészség közleményéből.

A vád szerint két büntetett előéletű kaposvári férfi – akik közül a fiatalabb vádlott ráadásul felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt is állt – 2020 novemberében egy alufóliával többszörösen kibélelt szatyrot készített azért, hogy nagyáruházak áruvédelmi berendezéseit kijátszva lopjanak különféle árukat, elsősorban barkácsgépeket.

Nem egy high tech minőség, de egy darabig működött..
Fotó: Magyarország ügyészsége

140 ezer forintnyi árut loptak el

A vádlottak az első két alkalommal értékesebb fúró-csavarbehajtó gépeket loptak el ezzel a módszerrel, míg a harmadik alkalommal – a karácsonyi dekorációktól kezdve festéshez használt anyagokig – közel 30 tétel kisebb értékű árut gyűjtöttek a kosarukba, majd azokat a lopásokhoz használt szatyrukba rejtették el.

Az áruház biztonsági szolgálta azonban ekkorra már felfigyelt a két férfire

ezért amikor fizetés nélkül távozni akartak az üzletből, visszatartották őket, és kihívták a rendőröket is.

A Kaposvári Járásbíróság a 2020 februárjában megtartott bíróság elé állítás során a két férfit a váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és az idősebb férfit egy év négy hónap, míg fiatalabb társát egy év tíz hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, valamint rendelkezett a korábbi felfüggesztett büntetésének végrehajtásáról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában