Brutális

2021.02.04. 08:15

Kegyetlen tűzhalálra ítélte volna ismerősét egy férfi Tiszakécskén

Minden részletet alaposan kidolgozott, a véletlenen múlt, hogy nem történt nagyobb tragédia.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség minősített emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki 2019. október 14-én éjfél után felgyújtott egy tiszakécskei munkásszállót, hogy megölje a szállóban alvó tulajdonost – írja a Bors.

A többszörösen büntetett előéletű férfi 2019 szeptemberétől egy tiszakécskei munkásszállón lakott. A szállóban lakott a barátnője, de az emeleten, külön lakrészben élt a szálló tulajdonosa is a családjával.

Fotó: © Magyarország Ügyészsége

A férfi kisebb munkákat is elvégzett a tulajdonos részére.

A beszélgetéseik alapján azonban a vádlott azt gondolta, hogy a sértett bele akar szólni az életébe, ezért megharagudott rá. 2019 októberének első felében el is határozta, hogy megöli őt úgy, hogy felgyújtja a szállót.

A vádlott ehhez vett két flakon körömlakklemosó folyadékot, amiről tudta, hogy tűz- és robbanásveszélyes.

2019. október 13-án este kikísérte a buszmegállóba a dolgozni induló barátnőjét, majd a szállóban összepakolta a dolgait.

Miután mindenki elaludt, éjfél után az egyik szobában az egyik flakon körömlakklemosót az ágyra öntötte, végigfolyatta a bejárati ajtóig, majd öngyújtóval meggyújtotta.

A vádlott a másik flakon tartalmát a közös konyhában lévő étkező- és biliárdasztalra öntötte és meggyújtotta. Azt is tudta, hogy a konyhában van két PB-gázpalack, amiket így akart felrobbantani.

Mielőtt még a körömlakklemosót szétöntötte volna, az emeleti folyosón lévő poroltó készülékeket is elrejtette, hogy megnehezítse a tűz oltását.

Ezután – tudva azt, hogy az emeleti szobákban a tulajdonoson kívül mások is alszanak – elhagyta az épületet a holmijával együtt.

A szobában a tűz elharapózott és átterjedt más szobák tetőszerkezetére, míg a konyhában a tűz elhamvadt.

Fotó: © Magyarország Ügyészsége

A tűz áramkimaradást okozott, ami miatt az egyik lakó észrevette a tüzet, riasztotta a többi lakót és megkezdték az oltást. A telefonon értesített tűzoltók pedig gyorsan megfékezték a tűz tovaterjedését.

Ha a tüzet nem oltották volna el időben, úgy a terjedő lángok és a füst miatt a szállóban alvó személyek meghalhattak volna. A gyújtogatót a rendőrök még aznap őrizetbe vették.

A letartóztatásban lévő, különös visszaesőnek minősülő férfit a főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több ember életét veszélyeztetve, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és közveszélyokozás bűntettével vádolja. A főügyészség a vádlottal szemben életfogytig tartó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta. A vádlott bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában