csillapíthatatlan lelkében a fájdalom

2021.01.08. 12:34

„Négy hete sokkos állapotban vagyok” – először nyilatkozott apja temetése óta Kis Grófo

A Kozák család tagjainak szívét egy hónappal a családfő, Grófo halála után is feldolgozhatatlan fájdalom mardossa, minden erejükre szükség lesz, hogy tovább tudjanak élni. Kis Grófo a munkába akar temetkezni.

Forrás: Bors

Hiába telnek a na­pok, egy szemernyit sem enyhült Kis Grófo fájdalma, amit az édesapja hiánya okoz. Mint arról a Bors is beszámolt, Kozák László Grófo, az autentikus cigány zene királya december 3-án hunyt el koronavírus fertőzésben. A betegséget több családtag is elkapta akkor, de míg a fiataloknak szerencséjük volt, és felépültek, addig a család feje sajnos elvesztette a harcot. A halála váratlan volt, Kis Grófóék napokig önkívületi állapotban voltak a fájdalomtól. A családfő temetésén híres muzsikusok zenéltek – írja a Bors.

Fotó: Bors

A zseniális művész három hete nyugszik a földben, azóta a családjára egy karácsony és egy szilveszter köszöntött. „Éle­tünk legnehezebb ünnepei voltak ezek.

Mindennap nehéz, ólomlábakon múlik az idő. A karácsony és a szilveszter egyébkét is jeles ünnep számunkra, apám nélkül így különösen fájdalmas napokon vagyunk túl”

– mond­ta a Bors megkeresésére Kis Grófo, aki a temetés óta először szólalt meg.

„Még nem ocsúdtunk fel a sokkból, még mindig mardossa a szívünket a bánat. Hiába mondják, hogy majd idővel jobb lesz, tudom, hogy ennek így kellene lennie, de ezt ebben a percben még nem tudom elhinni. Talán majd enyhül kicsit, de elmúlni sosem fog

– tette hozzá a fiatal muzsikus, majd így folytatta:

– Bízom benne, hogy ha majd jön a tavasz, és talán újra dolgozhatunk, az eltereli majd valamennyire a figyelmemet a gyászról. A munkába akarok temetkezni. Az öcsémmel, Pistivel az a legfontosabb számunkra, hogy az édesapánk örökségét továbbvigyük. Azt mondogatjuk egymásnak, hogy erősnek kell lennünk, és el kell végeznünk azt a munkát, amit apánk vár tőlünk. Az ő útján megyek tovább, az ő emlékét ápolom. Méltón szeretnénk képviselni őt, folytatni azt, amit elkezdett. Tudom, hogy ő is ezt szeretné, ezt várja a fiaitól.”

Fotó: Dombóvári Tamás / Bors

Kis Grófo azt mondja, hogy mindenképpen ír majd egy dalt az édesapjához.

„Születni fog egy nóta, ami apám emlékére csendül majd fel, de még kell egy kis idő. Érzelmileg egyelőre képtelen vagyok egyetlen hangot is énekelni, ha róla van szó.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában