Ország-világ

2020.12.09. 08:35

Balázs Fecó tiszteletére gyászmisét tartanak Sitkén

Az elmúlt hétvégén, szombaton és vasárnap is búcsút vehettek egy közös emlékezésen a rajongók Balázs Fecótól a Margitszigeten. December 11-én pedig a sitkei kápolnánál mondanak érte szabadtéri gyászmisét.

Forrás: vaol

December 11-én szabadtéri gyászmisét tartanak a november 26-án, koronavírus-fertőzés következtében elhunyt Balázs Fecó tiszteletére Sitkén. A megemlékezést dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök jelentette be a Facebook-oldalán. Balázs Fecóra a Sitkei Egyházközség jótevőjeként is emlékeznek, hiszen neki köszönhető, hogy a kápolna nem lett az enyészeté.

Balázs Fecó a Korál 1986-os leállása előtti utolsó turnéján ismerte meg a Sárvár melletti Sitkén található nagyon romos kápolnát. Elhatározta, hogy zenészbarátok segítségével felújíttatják, és így megmentik a pusztulástól. 1986-ban rendezték ott, a kápolna szomszédságában az első Sitkei Rockfesztivált, amit azóta is minden évben, az utolsó augusztusi szombaton rendeznek.

A december 11-ei megemlékezés 14 órakor kezdődik Sitkén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában