hálából koncertet szervez

2020.12.28. 09:56

A Neoton dobosa: Három hete még csak reménykedtem, hogy megélem az ünnepeket

Bardóczi Gyulánál kétoldali tüdőgyulladás alakult ki a fertőzés után.

Forrás: Bors

Csodával határos módon küzdötte le a koronavírust Bardóczi Gyula, a Gemini, a Neoton és az Old Boys dobosa. A zenész két hetet töltött kórházban, de állítja: a legnagyobb ajándékot, az életét kapta karácsonyra.

Három hete, az oxigénmaszkkal

a kórházban fekve csak reménykedtem benne, hogy megélem az ünnepeket,

hiszen egyik napról a másikra került sok barátom kritikus állapotba. Elkeserítő, hogy mennyi ember életét vette el ez a halálos vírus. Könnybe lábad a szemem, ha Balázs Fecóra vagy Bergendy Pistára gondolok. Óriási szerencsém van, hogy én túléltem – sóhajtott a Neoteon dobosa, aki állítja: feleségének és az orvosának köszönheti az életét – idézi a Bors.

A feleségemnek, az orvosoknak és a Jóistennek kell megköszönnöm, hogy túléltem ezt a rohadt, gyilkos vírust, ami elvitte egy csomó kollégámat, barátomat és harcostársamat

– mondta hálával a zenész, akit másfél éve komoly tüdőbetegséggel kezeltek.

Fotó: mediaworks

– A lejárt vezetői engedélyem miatt jártam a háziorvosnál, másnap a feleségem megpuszilt és ijedten felkiáltott: „Te, Gyula, neked lázad van!” 38,5 fokos volt, rögtön hívtuk a háziorvost, aki tudott a korábbi tüdőbetegségemről, így azonnal dr. Kormos Tamáshoz küldött a Korányi kórházba. Pozitív lett a koronatesztem, a feleségem karanténba került, én meg infúziót, oxigént kaptam, mert kétoldali tüdőgyulladásos szövődmény alakult ki.

Közben két orvos is koronavírus-fertőzést kapott, hihetetlen, mennyi áldozatot hoztak a betegápolók. Sürögtek körülöttünk egész nap szkafanderbe öltözve, egyformák voltak, mint a legóbábuk, csak arról ismertem meg őket, hogy egyik kisebb, a másik magasabb, ők az igazi hősök – mondta a Blikknek a zenész, aki elhatározta, hogy a járvány után jótékonysági koncertet szervez a kórház dolgozói javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában