HAON Sziréna

2018.09.14. 11:37

Autóbalesetek és kombájntüzek dolgoztatták az életmentőket

Hajdú-Bihar - Két kombájn is lángra kapott tegnap Hajdú-Bihar megyében, Balmazújvárosban két kisteherautó ütközött, Debrecenben pedig oszlopot döntött egy személyautó.

Hajdú-Bihar - Két kombájn is lángra kapott tegnap Hajdú-Bihar megyében, Balmazújvárosban két kisteherautó ütközött, Debrecenben pedig oszlopot döntött egy személyautó.

Két kisteherautó ütközött össze csütörtök délelőtt Balmazújvároson, majd Debrecenben is közúti balesethez riasztották a tűzoltókat. A berettyóújfalui hivatásos egység pedig kombájnoknál keletkezett tüzeket oltott tegnap délután – közölte honlapján a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Összeütközött két kisteherautó csütörtök délelőtt Balmazújvároson, a Gábor Áron és a Szántó Kovács utca kereszteződésében. Az ütközés következtében kettétört egy villanyoszlop. A helyi önkormányzati tűzoltók átvizsgálták, majd áramtalanították a járműveket. Az egyik sofőr megsérült, őt a mentőszolgálat kórházba szállította.

Debrecenben is balesethez riasztották a tűzoltókat: villanyoszlopnak ütközött és felborult egy személyautó a Határ úton. Az ütközés következtében kitört az oszlop. A helyi hivatásos tűzoltók átvizsgálták és feszültségmentesítették  a járművet. A mentőszolgálat az autó vezetőjét kivizsgálásra kórházba szállította. Jelentős anyagi kár keletkezett.

Beizzott tegnap délután egy kombájn terménybehúzó része Mezőpeterd külterületén. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral, valamint kéziszerszámok segítségével oltották el a kisebb tüzet, amely semmi másra nem terjedt át.

Berettyóújfalu külterületén, Mezősas irányába is vonultak tegnap a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók. Szintén egy kombájnnál keletkezett kisebb tűz, melyet egy vízsugárral oltottak el.

Az elmúlt 24 óra rendőri intézkedései

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság közlése szerint a rendőrök az elmúlt 24 órában 4 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül 1 súlyos és 3 könnyű sérüléssel végződött. A szolgálatot ellátó állomány 4 személyt fogott el, akik közül 2 főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 2 főt pedig a velük szemben érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 28 személyt állítottak elő, köztük 11 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 6 esetben történt.

Tizenöt rendbeli lopás

A járőrök tegnap igazoltattak egy fiatal fiút Debrecenben belvárosában. Mivel az egyenruhásoknak információjuk volt arra vonatkozóan, hogy a hajdúszoboszlói fiú több bűncselekménnyel is kapcsolatba hozható, ezért előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra – írja a police.hu.

A nyomozók kihallgatták a gyanúsítottat, aki elismerte, hogy több Debrecenben történt kerékpárlopást is ő követett el 2018. május 14-e és augusztus 17-e között. A nyomozás adatai szerint a fiatal összesen tizenöt kerékpárt lopott el két hónap alatt.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyolc rendbeli lopás bűntett, valamint hét rendbeli lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a fiatalkorúval szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!