HAON Sziréna

2018.08.22. 13:31

Babakocsis anyuka elsodrásával vádolnak egy komádi sofőrt

Debrecen, Komádi - A vádirat szerint a férfi elsodort egy csecsemőjét babakocsiban toló édesanyát, majd megállás nélkül elhajtott a baleset helyszínéről.

Debrecen, Komádi - A vádirat szerint a férfi elsodort egy csecsemőjét babakocsiban toló édesanyát, majd megállás nélkül elhajtott a baleset helyszínéről.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt nyújtott be vádiratot az ellen a komádi férfi ellen, aki gépkocsijával a településen belül elsodorta a csecsemőjét babakocsiban toló édesanyát.

A vádlott 2017. november 27-én 15 óra 20 perc körüli időben személygépkocsival közlekedett Komádiban. A cselekmény elkövetésének idején derült, napos idő volt, gyér volt a forgalom, semmi sem akadályozta a vádlottat abban, hogy észlelje az úttest jobb oldalán haladó, babakocsit toló sértettet - olvasható a Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség közleményében.

A vádlott nagyfokú figyelmetlenségből későn észlelte a nőt, ezért őt az autó jobb első részével elsodorta. A sértett az ütközés következtében nem esett el, az egyensúlyából kibillent, azonban az előtte lévő babakocsi az úttest melletti füves területre borult. A babakocsiból a 7 hetes gyermek nem esett ki. A bűncselekmény következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló csípőzúzódást szenvedett, a csecsemőnek sérülése nem keletkezett. A vádlott észlelte a sértettel történt ütközést, azonban az autóval megállás nélkül elhajtott a helyszínről, nem győződött meg arról, hogy a balesetben akár az anya, akár a gyermek megsérült-e – közölte az ügyészség, majd megállapította, hogy a közlekedési baleset a vádlott KRESZ-szabályszegő magatartásának eredményeként következett be.

A Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlott ellen segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabását indítványozta.

- Debreceni Járási és Nyomozó Ügyészség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!