HAON Sziréna

2018.07.10. 12:15

Vádemelés egy vidéki kisbolt kirablása miatt

Berettyóújfalu, Komádi - A Berettyóújfalui Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki a gyanú szerint késsel fenyegetőzve kirabolt egy Komádiban lévő kisboltot.

Berettyóújfalu, Komádi - A Berettyóújfalui Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a férfi ellen, aki a gyanú szerint késsel fenyegetőzve kirabolt egy Komádiban lévő kisboltot.

Az ügyészség közlése szerint a vádlott 2018. március végén a kora délutáni órákban bement egy Komádiban található élelmiszerboltba, ahol életveszélyesen megfenyegette a bolt eladóját. A vádlott eközben úgy tett, mintha a kabátja alatt egy nagy kés lenne, majd a boltostól cigarettát követelt. Mivel kérésének a sértett nem tett eleget, a férfi átnyúlt a pulton, és a nyitva lévő kasszából kivett 12 500 forintot. Ezután földre hajította a pénztárgépet, és megrongálta a bankkártya terminált – olvasható az ügy ismertetésében. Az ügyészség álláspontja szerint az eladó a vádlott elől a hűtőpult mögé menekült, ahonnan telefonon próbált segítséget hívni. A férfi megkísérelt átmászni a pulton, közben felszólította a sértettet a telefon átadására, amit az eladó félelmében teljesített. Egy másik eladó közben megpróbálta a vádlottat megnyugtatni, cigarettát adott neki, majd a férfi kiment az üzletből.

A közleményben az áll, hogy a vádlott ezután hazament, ahol magához vett egy 14,5 cm pengehosszúságú kést, és az időközben az édesanyjától kapott pénzzel belépett egy Komádiban található dohányboltba. A vádlott vásárlása közben megcsörrent a sértettől korábban elvett és saját zsebébe helyezett mobiltelefon. A férfi a hívást fogadva felismerte a hívó fél hangját és a telefonáló nőt életveszélyesen megfenyegette.

A rendőrség a férfit a dohánybolt előtt elfogta, a lefoglalt pénzt és mobiltelefont pedig visszaadta a sértetteknek.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő, tettét részben beismerő vádlottal szemben rablás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. Vádiratában börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására, valamint a vádlottól lefoglalt kés elkobzására tett indítványt.

- Berettyóújfalui Járási Ügyészség-


[related-post post_id="3808801"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!