HAON Sziréna

2018.05.10. 10:37

Ne már: bringás álrendőrt fogtak Hajdú-Biharban, még szirénája is volt

Nyíracsád - Rendőrség feliratú pólóban akart megbírságolni egy másik biciklist, természetesen lebukott.

Nyíracsád - Rendőrség feliratú pólóban akart megbírságolni egy másik biciklist, természetesen lebukott.

Egy nyíracsádi lakos május 9-én 12 óra körül felhívta a helyi körzeti megbízottat, majd elmondta, hogy egy férfi rendőrnek adta ki magát, és meg akarta őt büntetni. A főtörzszászlós értesítette kollégáit, és a beszerzett adatok alapján azonosította a feltételezett elkövetőt.

A járőrök elfogták a 48 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint rendőrség feliratú pólóban, kerékpárjával közlekedett, amikor a járművén felszerelt szirénával egy másik biciklist megállított, majd magát rendőrnek kiadva szabálysértés elkövetése miatt meg akarta bírságolni. A sértett azt mondta az álrendőrnek, hogy nincs nála pénz, mire a gyanúsított közölte vele, hogy akkor figyelmezteti, de legközelebb fel fogja jelenteni. A gyanúsított kihallgatásán beismerő vallomást tett, és elmondta, hogy azért követte el a bűncselekményt, mert pénzhez akart jutni.

A nyírmártonfalvai P. József ellen csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást a nyomozóhatóság.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!