HAON Sziréna

2017.12.21. 10:25

Videó: Őrizetbe vettek egy férfit a szerepi mérgezés ügyében

Hajdú-Bihar - A férfi a gyanú szerint Debrecen-Nagycserén állította elő azt a mérgező italt, amely miatt többen kórházba kerültek.

Hajdú-Bihar - A férfi a gyanú szerint Debrecen-Nagycserén állította elő azt a mérgező italt, amely miatt többen kórházba kerültek.

Az Országos Mentőszolgálat december 19-én 3 óra körül értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányságot arról, hogy Szerepről 3 embert mérgezéses tünetekkel szállítottak kórházba. A 20 éves férfi, 16 éves fiú és 18 éves lány valószínűleg ugyanolyan mérgező italt fogyasztott, amelytől mind rosszul lettek. A mentőszolgálat munkatársai Szerepről és Debrecenből további 18 személyt szállítottak kórházba, akiknél szintén felmerült a gyanú, hogy az ismeretlen összetételű, mérgező folyadékból fogyasztottak.

A nyomozók az ügyben széleskörű adatgyűjtést, tanúkutatást végeztek, valamint számos helyszínen tartottak házkutatásokat. Ezek során egy nagycserei ingatlanon a NAV Hajdú-Bihar megyei pénzügyőrei igazolatlan eredetű alkoholterméket, szárított dohányt, alkoholtermék előállítására alkalmas berendezéseket, valamint dohányvágó gépet találtak és foglaltak le.

A közkedvelt röviditalos (például whisky-s, gyomorkeserűs) üvegekben tárolt több mint 200 liter alkoholterméket a NAV Szakértői Intézetének Mobillaboratóriuma megvizsgálta. Kiderült, hogy a palackozott, fogyasztóknak szánt alkoholtermék mindegyike metil-alkoholt tartalmaz.

Fontos hangsúlyozni, hogy a mérgező italokat eredeti, a kereskedelemből visszagyűjtött üvegekben árusították. A házilag színre fújt kupakokra „Duty Free Shop” feliratú papírcímkéket ragasztottak, a hazai gyomorkeserűs üvegből pedig hiányzik az utántöltést gátló eszköz. Zárjegy egyik terméken sem volt.

A pénzügyőrök a több mint 200 liter, megközelítőleg 1 millió forint értékű mérgezett alkoholterméket és a berendezéseket lefoglalták, jövedéki eljárást indítottak és költségvetési csalás, valamint jövedékkel visszaélés elősegítése iparjogvédelmi jogok megsértése és rossz minőségű termék forgalomba hozatala megalapozott gyanúja miatt feljelentést tesznek.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök azonosítottak egy 47 éves debreceni lakost, aki a megalapozott gyanú szerint metil-alkohol és más egyéb adalékanyagok, aromák hozzáadásával különböző szeszes italokat állított elő egy nagycserei tanyán. A gyanúsított az általa előállított hamis italokat eladta ismerőseinek, akik azokat továbbértékesítették.

A nyomozók bűnügyi őrizetbe vették N. Sándort és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – igazságügyi toxikológus szakértő bevonásával – folytatja a nyomozást.

- police.hu/NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó-és Vámigazgatósága -


[related-post post_id="3716331"]

[related-post post_id="3716428"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!