HAON Sziréna

2017.12.27. 09:17

Ammónia és gázrobbanás törte meg az ünnepek csendjét Hajdú-Biharban

Hajdú-Bihar - Kedden sem tétlenkedtek a tűzoltók, a mentőknek pedig karácsony első- és másnapján is bőven akadt riasztásuk.

Hajdú-Bihar - Kedden sem tétlenkedtek a tűzoltók, a mentőknek pedig karácsony első- és másnapján is bőven akadt riasztásuk.

A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság beszámolója szerint kedden reggel Debrecenben, a Gizella és Rigó utca kereszteződésében összeütközött két személygépkocsi. A debreceni hivatásos tűzoltók elvégezték a járművek feszültségmentesítését, és megszüntették az üzemanyagfolyást. A balesetnek négy sérültje volt, őket a mentőszolgálat kórházba szállította.

Tolatás közben letért a vágányról egy vasúti tartálykocsi tegnap délelőtt Debrecenben, a Nagyállomásnál. A tartályban ammónia volt, ezért a helyszínre vonultak a debreceni tűzoltók és a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi mobil labor is. Megvizsgálták a tartályt, és megállapították, hogy nem sérült meg. A vasúti tartálykocsi visszavontatását a MÁV szakemberei végezték el.

Kedden délelőtt Létavértesen, az Árpád téren láng csapott ki egy lakóház konvektorának égéstermék elvezető csövéből. A tűz nem terjedt át másra. Az eset miatt a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét folytatott le.

A mentőszolgálat munkatársai a karácsonyi riasztásokról tájékoztattak. Hétfőn délelőtt fél 12 körül gázrobbanás történt egy debreceni garázsban, ahol egy személy első- és másodfokú sérüléseket szenvedett el. Ugyanezen a napon déltájban Berettyóújfalu belterületén összeütközött három személyautó, innen két könnyű sérültet szállítottak kórházba. Karácsony másnapján, kedden reggel 9 óra előtt nem sokkal karambolozott két személyautó a Rigó utca és a Gizella utca sarkán, ahonnan egy súlyos, és négy könnyű sérültnek kellett segíteniük. Délután fél 6 körül Hajdúnánás belterületén ütközött két személygépkocsi, egy ember könnyebben sérült, 5 óra 33 perckor pedig szintén Hajdúnánáson, a Tiszavasvári úton történt motoros baleset, amely során a kétkerekű egy személyautóval találkozott szerencsétlenül, innen egy súlyos sérültet szállítottak el a mentők. Hétfőn egyébként összesen 180, míg kedden 182 riasztást kaptak.


[related-post post_id="3719927"]

[related-post post_id="3719679"]

[related-post post_id="3719615"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!