HAON Sziréna

2017.11.21. 17:43

Különös fenyegetés érkezett az elnöktől

Hajdúböszörmény - Az országos polgárőr vezetőt is meghallgatták kedden a Tóth Attila elleni perben.

Hajdúböszörmény - Az országos polgárőr vezetőt is meghallgatták kedden a Tóth Attila elleni perben.

Egyszer telefonon, valószínű októberben, megfenyegettem, hogy ha nem hagyod abba az OPSZ lejáratását, akkor számíthatsz rá, hogy te is belebuksz, még akkor is, ha ez engem is érint.”

Túrós András mondta ezt egy évvel ezelőtti, tanúkénti rendőrségi meghallgatásán Tóth Attiláról. Az Országos Polgárőr Szövetség elnöke az akkori elnökhelyetteséről, a hajdú-bihari szervezet vezetőjéről, akivel 2016 őszére – szavai szerint látványosan – megromlott a viszonya. S aki ellen e fenyegetés után egy hónappal büntetőeljárás indult két cégvezető feljelentése nyomán. E két gazdasági társasságban közös, hogy a vádbeli időszakban – fő– és alvállalkozóként – üzleti kapcsolatban álltak a polgárőrséggel egy 200 millió forintos, mind vitathatóbb ruhabeszerzés kapcsán. A cégvezetők állítják, Tóth Attila tavaly áprilisban 2 millió forintot kért az egyiküktől Túrós András nevében, emiatt Tóth ellen csalás vádjával zajlik büntetőeljárás a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. Ő tagad és kitalációnak nevezi a terhére róttakat.

Túrós András a tőle idézett mondatot azzal magyarázza, hogy úgy számolt, ha Tóthtot „leveszi a sakktábláról”, akkor az a vádlott „nagyon komoly politikai kapcsolatai” miatt „nagy valószínűséggel őt is érintheti”.

Részletek szerdán a Hajdú Online-on és a Hajdú-bihari Napló aktuális számában.

HBN


[related-post post_id="3661214"]

[related-post post_id="3638129"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!