haon-sportoldal

2012.12.30. 16:07

Hegyesebb lett a fullánk

Lacrosse - A tavasz általában valami új dolognak a kezdetét jelenti, így volt ez 2012-ben is a sport területén, hiszen Debrecenben egy új észak-amerikai sport jelent meg az amerikai futball és a baseball után, a lacrosse.

Lacrosse - A tavasz általában valami új dolognak a kezdetét jelenti, így volt ez 2012-ben is a sport területén, hiszen Debrecenben egy új észak-amerikai sport jelent meg az amerikai futball és a baseball után, a lacrosse.Megalakult a cívisváros első csapata, a Hornets, amely már első évében óriási fejlődésen ment keresztül, kerete bővülése mellett. – Nagy mérföldkő volt számunkra, hogy áprilisban megalakultunk – mondta Halász Tamás, a Debrecen Hornets elnöke, játékosa és edzője. – Tizenhat fősre bővült idén a fiúk létszáma, amely Európában már elfogadott létszám. A lányok pedig ugyan még kevesen vannak, de a Budapest Blackberries-zel már megtapasztalták az éles meccsek ízét.

Több játékos saját felszereléssel is rendelkezik, illetve rendszeresen járnak edzésekre, amely azt mutatja, mindenki nagyon komolyan veszi ezt a sportágat. Emellett nem szabad elfelejteni, hogy sokan otthon is lelkesen gyakorolnak és edzenek.

 

Fizikailag versenyképesek

Nem akárhogy telt el ez az év a Lódarazsak számára, hiszen számos toborzót tartottak már, amelyek több fiatal figyelmét felkeltették, tartottak barátságos mérkőzéseket a Budapest Blax ellen, illetve a lányok szeptember elején Pozsonyban is bizonyíthattak a Budapest Blackberries-zel a Tricksters Cup-on. – A tréningek és a barátságos meccsek sokat segítettek a játékosok felkészítésében – beszélt az idei alapozásról Halász Tamás. – Most a hideg miatt előfordul, hogy nem tudunk edzeni, mert megfagy a pálya, azonban ilyenkor sem tétlenkedünk, a stratégiát vesszük át és táblázunk.

Amikor pedig a pályán edzünk, akkor az elméletet a gyakorlatban valósítjuk meg. Sokszor volt olyan, hogy a srácok és a lányok együtt alapoztak. Mivel a nőknél nincs ütközés, ezért ilyenkor a kontakt elkerülése volt a lényeg. Így mind a fiúk és mind a lányok nemcsak fizikailag, de technikailag is tudtak fejlődni. A srácoknál az a szerencse, hogy sokuknak amerikai focis, vagy más sporttal kapcsolatos hátterük van, így jó erőnléti állapotban vannak és nem félnek ütközni.

A lányok is rengeteget fejlődtek, amelynek bizonyítéka, hogy a Tricksters Cup után a csapatok és a bírók pozitív jelzőkkel illették őket. Amikor pedig a Blax-szel mérkőztünk meg nyáron, akkor ők is dicsértek minket, így azt mondhatom, jól fektettük le az alapokat. Míg technikailag fejlődnünk kell, fizikailag már kétségkívül versenyképesek vagyunk – vélekedett az elnök.

 

2013-ban belehúznak

Január 12-én a főváros felé veszi majd az irányt a Hornets, hogy részt vegyen első hivatalos tornáján, a kétnapos New Years Cup-on, a Budapest Blax szervezésében. Halász Tamás nagyon bizakodóan néz elébe a tornának. – Kemény lesz ez a két nap, hiszen négy-öt mérkőzést játszunk majd le ez alatt, ennek ellenére szeretnénk győzelmekkel gazdagodni. Úgy érzem, készen állunk arra, hogy felvegyük a harcot a többi résztvevővel.

A jövő éves tervek is már alakulnak a Lódarazsaknál, a további mérkőzések szervezése mellett a keret bővítését is fontosnak tartja a gárda trénere. – Sok tervünk van a jövőre nézve. Az európai szövetség már számításba vett minket, szeretnénk pár nemzetközi tornán részt venni. Emellett szeretném, ha tovább bővülne a játékoskeretünk, úgyhogy valószínűleg kora tavasszal tartunk majd egy újabb tagtoborzót is – mondta a sárga-feketék edzője.

HBN–ML

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!