haon-sportoldal

2009.01.06. 11:42

A testnevelésért és a diáksportért

<p>Budapest – Országos elismerésben részesült a közelmúltban két hajdú-bihari pedagógus: Sőrés István, a bodaszőlői Zeleméry László Általános Iskola igazgatója és Kövérné Fejes Anikó testnevelő tanár.</p>

A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesületének tisztújító közgyűlésén Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Török Ottó, az Önkormányzati Minisztérium szakállamtitkára és Istvánfi Csaba, az egyesület elnöke adott át elismerő okleveleket az iskolai testnevelés és diáksport fejlesztése, valamint az olimpiai eszme terjesztése terén kiemelkedő tevékenységet nyújtó igazgatóknak, testnevelőknek.

Sőrés Istvánt, a Zeleméry Lászlót Általános Iskola igazgatóját az egyesület „A testnevelésben és a diáksportban végzett kimagasló munkásságáért” aranyérem fokozatban részesítette.

A Zeleméry László Általános Iskolában az iskolai testnevelésnek és a sportnak kiemelkedő szerepe van, a téli időszakban sem marad el testnevelésóra. Valamennyi osztály Hajdúböszörménybe jár busszal, szervezett módon.

Hetente autóbusz indul a böszörményi uszodába, ahol minden felsős tanuló úszásoktatásban részesül. A szakember a szűkös iskolai költségvetésből is minden alkalommal biztosítja a diákok részvételét a versenyeken és tömegfutásokon.
A Magyar Testnevelő Tanárok Országos Egyesülete és a Magyar Olimpiai Bizottság elismerő oklevelét kapta Kövérné Fejes Anikó „Az iskolai testnevelés és a diáksport fejlesztése, valamint az olimpiai eszme terjesztése érdekében kifejtett kimagasló tevékenységéért”.

Kövérné Fejes Anikó 34 évet töltött az iskolai és diáksport területén sportvezetőként, és 25 éven keresztül tanított testnevelőként.

Több sportágban, diákolimpiai versenyeken szerepeltek tanítványai eredményesen.
A felnőtt lakosság részére is foglalkozásokat szervez az egészséges életmód, életvitel kialakítása érdekében, 20 éve pedig gyorskorcsolyaedzőként dolgozik. Tanítványai között vannak magyar bajnokok, a magyar válogatottban szereplő sportolók, nemzetközi versenyek dobogós helyezettjei, Európa-bajnokság helyezettje, világbajnokságon résztvevők.

  • Erõfelmérõn a Loki futballistái
  • Dzsudzsák:„Debrecen a szívem csücske maradt”
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!