haon-sportoldal

2008.10.02. 15:10

Veszélyben a listavezetők

<p>Hajdú-Bihar – Óriási csaták, hatalmas harcok várhatók, hiszen vérbeli rangadókat rendeznek.</p>

Ezen a héten a Derecske, a Nyíracsád és a Biharkeresztes edzője tippelte meg a forduló eredményeit, s a szakvezetők kiemelték, több rangadónak számító meccs is terítékre kerül a heti párosításban.

Csak keményen


A megyei első osztályban a derecskei tréner, Lénárt Gábor mindössze egy találkozót, a DEAC–Nyírmártonfalvát tippelte döntetlenre, a legtöbb mérkőzés véleménye szerint hazai győzelmet hoz majd.

Így az edző győzelmet jósol Komádinak, Hosszúpályinak, Kabának, Bárándnak és Nagyhegyesnek.

Saját meccsükkel együtt azonban a vendégeket látja esélyesnek a Hajdúsámson–Ebes, és a Létavértes–Sárrétudvari találkozón. A Lénárt-alakulat ezen a hét végén a Püspökladánnyal néz farkasszemet, akik jelenleg az első helyét foglalják el a tabellának.

– A múlt heti, hazai mérkőzésünkön kikaptunk, így mindenképpen győzelmet várok a fiúktól. Javítanunk kell a helyzetkihasználásunkon, ugyanis az előző meccsen rosszul használtuk ki a lehetőségeinket, ezért vesztettünk – magyarázta az edző, aki tisztában van azzal, hogy nem vár rájuk sétagalopp az éllovas ellen.

– Jól felkészített és jó játékosokból álló csapat a ladányi. Elég kemény feladat vár ránk, de jobb helyzetkihasználással és fegyelmezett játékkal remélem meg tudjuk lepni a hazaiakat.

Helycserés támadás?

A megyei másodosztály déli csoportjában a tabella első és második helyén álló gárdák feszülnek egymásnak, így igazi rangadóra van kilátás, s ezt Koszorús Gyula, a Biharkeresztes technikai vezetője sem látja másképp.

A Blondy–Kismarja találkozó a vezető véleménye szerint a hazaiak győzelmével ér véget, s ez azt jelentené, hogy a Blondy megfosztaná az első helytől a Kismarját és ők kerülnének a tabella élére. – A két legjobb csapat csap össze, a mérkőzés azonban Esztárban lesz, és a Blondy nagyon veszélyesen játszik hazai pályán, ezért nem kétséges számomra, hogy az első helyre ugornak a mérkőzés után – indokolta döntését a technikai vezető.

Koszorús hazai győzelmet vár saját alakulatától, illetve a konyáriaktól is, ellenben két döntetlent gondol a fordulóban: a Biharnagybajom–Pocsaj és a Földes–Szentpéterszeg összecsapást. A biharkeresztesi vezető úgy gondolja, hogy a Körösszakál legyőzi a szerepi társaságot.Aranycsata

Az északi csoportban több mérkőzés is izgalmasnak ígérkezik, a nyíracsádi edző, Patalenszki József szerint a Fülöp–Hajdúhadház és a Nyírábrány–Hajdúböszörmény is rangadónak tekinthető.

Amíg az egyik találkozón a hátul lévő csapatok csapnak össze, addig a másik oldalon a tabella jelenlegi első helyezettje és a trónkövetelő mérkőzik meg egymással.

– A múlt héten mi voltunk a szenvedő alanyai a Nyírábrány kitűnő játékának, elmondhatom, jó formában vannak, azonban a böszörményiek sem panaszkodhatnak, hiszen az elmúlt fordulóban 9–1-re verték el ellenfelüket. Izgalmas meccsnek nézünk elébe, szerintem döntetlen lesz – tippelte meg a tréner, aki döntetlennek véli még a Mikerpécs–Józsa, illetve a Görbeháza–Nádudvar mérkőzéseket is.

Reméli, hogy az általa felkészített csapat győzni tud a Tiszacsege otthonában, de fordított eredmény is benne van a pakliban.

Patalenszki szerint hazai pályán az Egyek is jól játszik, így elverik a vámospércsieket.

T. I.

Ezek is érdekelhetik