haon-sportoldal

2008.10.25. 18:02

Tajtavill-Nyíradony - DVSC-Aquaticum élő közvetítés!

<p>Megyei derbit rendeznek Nyíradonyban: a hajdúság két élvonalbeli alakulata, a Tajtavill-Nyíradony és a Loki száll harcba a pontokért. <FONT color="#ff0000">Kövesse élő közvetítésünket!</FONT><dia width="900" height="700" alt="DVSC-Aquaticum - Tajtavill-Nyíradony kézilabda mérkőzés 2008.10.25."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/DVSC_Aquaticum___Tajtavill_Ny_radony_k_zila/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="DVSC-Aquaticum - Tajtavill-Nyíradony kézilabda mérkőzés 2008.10.25." /></a></dia></p>

A mérkőzés végén Bakó Botond a debreceniek mestere eképpen értékelte a látottakat: Nagyon elfáradtuk a szerdai győr elleni mérkőzésen, ezért nagyon nehéz, de értékes győzelmet arattunk.

Végeredmény 30-31. A hajrában a Tajtavill ziccert és 7 méterest is hibázott, így a páratlanul izgalmas derbit a Loki nyerte.

58. perc: 30-30. Szinte tapintható a  feszültség a csarnokban, Bakó Botond időt kért.

58. perc: 30-30. Sinkarenko góljával vezetett a Loki, de a következő támadásból Sopronyi újra egyenlített.

56. perc: 29-29. A feszültség egyre nő, Gulyás révén ismét döntetlen az állás. Mindkét edző feszülten adja utasításait a játékosainak.

53. perc: 28-29. Egyenlített a Tajtavill, viszont Hornyák 7-esből ismét a Loki javára billentette a mérleg nyelvét.

52. perc: 27-28. Nemcsak nevében rangadó az összecsapás, valóban remek mérkőzést vívnak a felek. Még mindig benne van a találkozóban, hogy bármelyik csapat nyerhet.

49. perc: 26-27. A Tajtavill Sütő Edina remek teljesítményének és góljainak köszönhetően tudja tartani a lépést a Debrecennel.

46. perc: 24-25. Az időkérés jót tett a Nyíradonynak, rendre góllal fejezik be támadásaikat. Hol rendes akció, hol lerohanás végén szereznek gólt.

44. perc: Köstner Vilmos időt kért.

43. perc: 21-25. A debreceni vezetés teljesen megzavarta a Tajtavillt. Egymás után technikai hibákat vétettek a hazaiak, míg az elletámadásukból rendre gólt lőttek a piros-fehérek.

41. perc: 21-22. Hornyák Dóra büntetőből szerzett góljával hosszú idő után újra vezet a Loki. Óriási a hangulat a csarnokban, parádésan küzdenek a csapatok.

39. perc: 20-20. A Tajtavill technikai hibákat vétett, viszont Stuparicová két gólt szerzett zsinórban, így egyenlő az állás.

37. perc: 19-18. Hornyák góljaival felzárkózott a Loki.

34. perc: 19-16. Sopronyi kettő, illetve Kudor góljával meglépett a Nyíradony.

31. perc: 16-15. A Loki kezdte a második félidőt, a debreceniek elrontották a támadásukat.

Félidőben: 16-15. A végig rendkívül izgalmas, küzdelmes első félidő utolsó momentuma az az időntúli 7 méteres volt, amivel Pádár Margó vezetéshez juttatta csapatát.

29. perc: 14-14. Az utóbbi perceket emberhátrányban játszotta a Debrecen, de ezt nem tudta kihasználni a Tajtavill. Köstner Vilmos időt kért.

27. perc: 14-13. Az extázisban játszó Sopronyi megfordította a mérkőzés állását. A Tajtavill átlövője már öt gólnál jár.

24. perc: 12-12. Szabó Valéria góljával vezetett a Loki, ám Sopronyi büntetőból egalizált.

22. perc: 11-11. Egy akció során Bognár és Sopronyi fejeltek össze, mind a két játékost ápolni kellett, de saját lábukon hagyták el a játékteret.

21. perc: 11-11. A Debrecen két cserejátékos, Kovács és Hornyák góljaival egyenlített.

18. perc: 10-8. Rendezte sorait a Tajtavill és két ex debreceni, Sütő és Sopronyi góljaival fordítottak.

15. perc: 6-7. Az időkérés megtette hatását, két gyors góllal átvette a vezetést a Loki.

14. perc: A DVSC mestere Bakó Botond időt kért.

13. perc: 6-5. Szabó góljálva utolérte a DVSC Nyíradonyt, ám Pádár ismét vezetéshez juttatta a hazaikat. Az ellentámadás végén Sinkarenko dobhatott 7 méterest, de a légiós lövése a kapu fölé szállt.

10. perc: 5-4. Úgy jött fel 1 gólkülönbségre a Loki, hogy közben Crap kihagyott egy büntetőt.

8. perc: 5-3. Továbbra is döcögős a debreceniek támadójátéka, ellenben a Tajtavill ügyes akciók végén talál a kapuba.

5. perc: 3-1. A vendégek teljesen megzavarodtak az emberhátrányban. Előbb egyéni akció végén Kudor, majd átlövésből Pádár szerzett gólt a hazaiaknak.

3. perc: 1-1. Egyenlítettek a hazaiak, sőt a vezetést is megszerezhették volna ám Szamosi Anita 7 méterest hibázott. A Debrecen emberhátrányben játszik.

1. perc: 0-1. A hazaiak az első támadásuknál eladták a labdát, így a debreceni Csáki átlövésből szerzett gólt.

A várakozásoknak megfelelően megtelt a nyíradonyi sportcsarnok, mindkét szurkolótábor hangosan buzdítja övéit. A Nyíradony kezdte a játékot.

17.55 Pár perc a kezdésig, a Tajtavill tiszta fekete, míg a Loki tiszta piros szerelésben játszik a mérkőzésen.

17.50 A DVSC keretében annyi változás történt szerda óta, hogy betegségéből felépült Szrnka Hortenzia, így ő is a csapat tagja.

17.47 A szurkolók között felfedeztük Lukács Lászlót a Tankcsapda együttes frontemberét, aki a HAON kérdésére elmondta, a helyszínen szurkolta végig a szerdai Győr elleni csúcsrangadót és az hozta meg a kedvét ahhoz, hogy ellátogasson Nyíradonyba is. A népszerű énekes sima Loki győzelmet vár a megyei derbin.

17.30 A meccs előtt fél órával mindkét csapat megkezdte a bemelegítést. A szurkolótáborok még nem foglalták el teljes létszámban a lelátókat, bár már így is a debreceni drukkerek vannak fölényben.
A felnőtt bajnoki előtt rendezték az ifjúsági összecsaapást ahol a DVSC 32-20-ra nyert a Tajtavill-Nyíradony ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!