haon-sportoldal

2008.10.18. 20:54

Nyert a Loki Kaposvárott

<p>Kaposvár - Az első félidőben a DVSC uralta a pályát, a második játékrészben viszont sorra vezette a veszélyesebbnél veszélyesebb támadásokat a Kaposvár. <dia width="900" height="700" alt="Kaposvár - DVSC-TEVA 2008.10.18."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Kaposv_r___DVSC_TEVA_2008_10_18_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Kaposvár - DVSC-TEVA 2008.10.18." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/video/29158/kaposv--r---dvsc-teva"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.haon.hu/video/29163/kaposv--r---dvsc-teva---herczeg-andr--s"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.haon.hu/video/29165/kaposv--r---dvsc-teva---varga-j--zsef"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Bár a Debrecen védelmét sérülések sorozata sújtotta az utóbbi időben, a DVSC nem kapott gólt Kaposváron szombat este; a Lokinak idegenben sikerült megszereznie a három pontot.

A találkozó első félidejében a Debrecen fölényben játszott; az első helyzetet az ötödik percben sikerült kialakítaniuk, amikor Bernáth húzott el a jobb szélen, s beadását csaknem a saját kapujába kanalazta a kaposvári védő. Három perccel később a másik oldalon veszélyeztette a két csatárPolekszics kapuját: Nikolic passzát Bozovic tűzte rá, ám lövése nem találta el a kaput. A következő percekben azonban inkább a vendégek játéka kecsegtetett a gól lehetőségével: szabadrúgást követő fejesből, valamint védőn megpattant lövéssel próbálták előnyt kovácsolni. Úgy tűnt, csak idő kérdése, mikor szerzi meg a Loki a vezetést. A maroknyi debreceni szurkolónak a harmincadik percig kellett erre várni: a félóra elteltével ugyanis Oláh Lóránt a bal oldalról remek beadással „tálalt” a középen érkező Rudolfnak, aki közelről a hálóba helyezte a labdát. A következő percekben a Rákóczi igyekezett egyenlíteni, s Grúz Tamás került helyzetbe, később azonban ismét a Loki veszélyeztetett: Komlósi fejelt fölé.

A második félidő elején rohamozni kezdett a Kaposvár: egyik támadást vezették a másik után, és számos helyzettel forrósították fel az amúgy igen hűvös levegőt a Loki kapuja előtt. Többek között Nikolic és Farkas vette célba a vendégek hálóját – gólt azonban nem sikerült szerezniük. Mintegy negyedóra elteltével enyhült a nyomás, és a Debrecen elsősorban kontrákkal próbálta növelni előnyét. Az utolsó negyedórában újabb lendülettel igyekeztek egyenlíteni a hazaiak, de két perccel a rendes játékidő letelte előtt a debreceniek dönthették volna el a mérkőzést: a Kiss Zoltán előtt kínálkozó helyzet kimaradt. Így még izgulhattak a cívisvárosi drukkerek néhány percig, a kaposváriaknak azonban ezután sem sikerült betalálni a kapuba.

A debreceniek közül meg kell említeni az ezen a mérkőzésen bemutatkozó, saját nevelésű Varga Józsefet, aki első meccsén nagyon hasznos játékkal vetette észre magát.

Mesterszemmel

Herczeg András: Izgalmas mérkőzést láthattunk, mindkét oldalon voltak helyzetek. A második félidő elején a Kaposvár komoly támadásokat vezetett. Értékesnek tartom ezt a három pontot. Szeretnék gratulálni a most debütáló Varga Józsefnek a mutatott játékához.

Prukner László: Gratulálok a Debrecennek. Pontatlanul passzoltunk, ami nem volt jellemző az utóbbi időben. A Debrecen megérdemelten szerzett vezetést az első félidőben, jól rágyorsítottak a középpályán. A második játékrészben próbáltam változtatni, nem is eredménytelenül. Azért veszítettünk, mert pontatlanok voltunk. Sajnálom a csapatomat.

Ezek is érdekelhetik