haon-sportoldal

2008.10.26. 19:23

Novák Ferenc tizedszer is

<p>Debrecen – Tízedik alkalommal is sikerrel teljesítette a Bécs-Pozsony-Budapest szupermaraton 320 kilométeres távját, a háromszoros Guinness-rekorder Novák Ferenc.</p>

A világszerte számon tartott fantasztikus hangulatú sportesemény résztvevői a bécsi Práter stadionból rajtolnak minden év október 19-én és négy nap múlva érkeznek Budapestre. Ebben az évben 55 egyéni versenyző, 130 váltó, 100 kerékpáros, és 10 görkorcsolyázó indult útjára az Ernst Happel stadionból, hogy a 320 kilométeres táv első – egészen Pozsonyig tartó – 92 kilométeres szakaszát teljesítse.

– Természetesen a kerékpározók között indultam, és a személyes sportcsemege átélése mellett azt a szerepet is felvállaltam, hogy a frissítő állomásoknál begyűjtsek egy kis plusz kalóriát, és menetközben néhány régebbről ismert társamat is elláthassam az erőt megújító nedűvel, gyümölccsel, csokoládéval. Ők ezt rendkívüli hálával fogadták, s ez tovább mélyíti az évtizedek óta tartó barátságunkat. Ezúttal az amerikaiak küldöttsége figyelt fel rám, ajándék mezt kaptam tőlük, valamint meghívtak hazájukba egy kis közös biciklizésre.

Ebben az évben valahogy könnyebben teljesítettem a napi adagokat, talán a kedvezőbb időjárásnak köszönhetően, na meg a felkészülésemet is a szokásosnál komolyabban vettem – nyilatkozta a Syma Rendezvénycsarnokban tartott ünnepélyes eredményhirdetésen a 77 éves világjáró debreceni kerékpározó.
Novák Ferenc nem tért haza trófea nélkül, Katona Gyula, Nyíracsád polgármesterének különdíját Moczok Gyula képviselőtestületi tag adta át részére.Ezek is érdekelhetik