haon-sportoldal

2008.10.08. 21:02

Lokomotív: nincs megállás

<p>Dunaújváros – A Fehérép után újabb dobogóra aspiráló ellenféllel, a Dunaferrel játszott bajnoki rangadót az élvonalbeli debreceni női kézilabdacsapat, ráadásul idegenben. &#160;<DIA width="900" height="700" alt="Dunaferr-DVSC-Aquaticum 2008.10.08."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Dunaferr_DVSC_Aquaticum_2008_10_08_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Dunaferr-DVSC-Aquaticum 2008.10.08." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/20081008246.avi/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/DunaferrDvscSzaboValeria.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/DunaferrDvscBakoBotond.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Ha csak a tabellán elfoglalt helyezéseket vesszük alapul, a meccs favoritja a Loki volt, hiszen maximális pontszámmal álltak a tabella élén Bakó Botond tanítványai, ám a Dunaferr hazai pályán minden alakulatra veszélyt jelent.

Kapkodó kezdés

A találkozó eleje rengeteg hibáról és hazai vezetésről szólt, de a hajdúságiak nem szakadt le a riválisról, sőt a 9. percben fordult a kocka, és átvette a vezetést a Debrecen.

A találkozó előrehaladtával sem nyugodtak meg a felek, bosszantó átadási hibák és rossz lövőkísérletek borzolták az edzők és a szurkolók idegeit. Viszont a nagy kapkodásban a vendégek szép fokozatosan növelni tudták az előnyüket, mert mindig volt olyan játékos, aki a hátán vitte a csapatot.

Daniela Crap ismét remek napot fogott ki, Szabó Valéria is több lélektanilag fontos találatot szerzett, majd a hajrában Csáki Viktória iratkozott fel többször is a gólszerzők közé. A szünetre 3 gólos debreceni előnnyel vonultak a csapatok.

Nem volt vita

A második félidő elejét jól kapták el a lokisták, hiszen még nagyobb fórt harcoltak ki, a 35. minutumban már 6 találat volt a differencia. A hazaiaknál lényegében egyedül az átlövő Tilinger Tamara tartotta a lelket. A nagy előny tudatában Bakó Botond nem szakított az elveivel, és a cserejátékosoknak is bizalmat szavazott, egyedül Szrnka Hortenzia nem lépett pályára ezen a találkozón.

A mérkőzés hajrájára megközelítette a Dunaferr a Lokit, de ez csak arra volt elegendő, hogy kérdésessé tegyék, hány góllal nyer a Debrecen.

A DVSC ezzel a diadallal immár harmadik olyan riválisát győzte le, amelyik a Lokihoz hasonlóan a dobogóra pályázik a bajnokság végén. S ami még szintén fontos: a debreceni piros-fehérek továbbra is maximális pontszámmal állnak a bajnokságban.

Mesterszemmel
Imre Vilmos: – Megérdemelten nyert a DVSC, de együttesem is dicséretet érdemel, mert tisztességesen harcolt. A kispadok hosszúsága közti különbség döntött.
Bakó Botond: – Nehezen találtuk meg a mérkőzés ritmusát, sok hibával játszottunk. A lényeg mégis a két pont.

Dunaferr NK–DVSC-Aquaticum 29–33 (15–18)
Dunaújváros, 600 néző. Vezette: Horváth, Marton.
Dunaferr
: Knezovic – Slakta 1, Laluska 7, Tilinger 12/3, Balogh B. 4, Temes 1/1, Vincze 3/1. Csere: Pisák (kapus), Nagy I., Tamás 1. Edző: Imre Vilmos.
DVSC: Pastrovics – Csáki 4, Sinkarenko 3, Uhraková 4, Szabó V. 4, Crap 8 (2), Stuparicová 2. Csere: Kiss É. (kapus), Hornyák D. 3/3, Kazai, Bognár B. 3/1, Kovács A. 2, Soós. Edző: Bakó Botond.
Az eredmény alakulása. 7. perc 5–5, 14. perc 6–9, 19. perc 8–12, 40. perc 20–26, 54. perc 26–29.
Kiállítások: 8, illetve 6 perc.
Hétméteresek: 8/5, illetve 9/6.

  • Dunaferr-DVSC-Aquaticum mérkõzés percrõl percre
  • Videó: Bakó Botond értékel
  • Videó:Szabó Valéria nyilatkozik
  • Videó: a Dunaferr-DVSC-Aquaticum mérkõzésrõl
  • A Dunaferr-DVSC-Aquaticum mérkõzés képei
  • Ezek is érdekelhetik