haon-sportoldal

2008.10.23. 11:27

Egy félidő kevés volt

<p>A szünet után az esélyesebb Békéscsaba felőrölte a Tajtavill csapatát.</p>

Kőkemény összecsapásra számítottak, de meglepetésre készültek a Tajtavill-Nyíradony játékosai a Békéscsaba elleni idegenbeli mérkőzésen. A Köstner Vilmos által irányított alakulat az első harminc percben lényegében hozta azt, amit a szurkolók elvártak, hiszen szoros volt a találkozó, és ekkor még háromesélyesnek tűnt a találkozó. Viszont a szünet után a viharsarkiak felőrölték a vendégek ellenállását és percről percre növelték előnyüket.

A meccs vége előtt bő tíz perccel már kétszámjegyű volt a különbség a csapatok között, de egy jó hajrának köszönhetően Pádár Margóék feljöttek 5 gólra. A meccset végül 31–26-ra a Békéscsaba nyerte, de a nyíradonyiaknak nem kell sokat várni, ha revánsot akarnak venni Mátéfi Eszter tanítványain, hiszen a két csapat október 29-én Magyar Kupa találkozón csap össze, ismét a Viharsarokban.

De előtte még két igen fontos meccse lesz Szamosiéknak: október 25-én, szombaton a százszázalékos listavezető DVSC-Aquaticum, három nappal később, október 28-án, kedden a bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC látogat Nyíradonyba.

Mesterszemmel

Mátéfi Eszter: – Köstner Vilmos nagyon jól felkészítette tanítványait, ám a második félidőben sikerült felőrölnünk a Nyíradony ellenállását. Fontos sikert arattunk, mert ezúttal esélyesként is sikerült jó játékkal felülkerekedni ellenfelünkön. A második félidőben feljavuló kapusteljesítményünknek folyamatosan növeltük az előnyünket, ekkor már mi irányítottuk a meccset, s többen is jól kézilabdáztak csapatomból.
Köstner Vilmos: – Megérdemelten nyert a hazai csapat. A második félidőben jobban, szervezettebben játszottak, és akarati tényezőkben is erősebbek voltak, az ötgólos különbség ránk nézve hízelgő.

A TÉNYEK

Békéscsaba–Tajtavill-Nyíradony 31–26 (15–14)
Békéscsaba, 1000 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.
Békéscsaba: Tóth Zs. – BAROSS 4, SZEKERES 10, Takács B. 2, Cifra, Leposava 4, Kelemen 3. Csere: Veress, FUTAKI (kapusok), Rácz, Ancsin, TÓTH K. 4, Szögi 4 (4). Edző: Mátéfi Eszter.
Tajtavill: Király – Flaska 2, SZAMOSI A. 6 (3), Gulyás, PÁDÁR 9 (2), Kudor 1, Sütő E. 2. Cs: Lajtos (kapus), Szűcs N., Szamosi L., Such, Sopronyi 4, Sütő M. 1, Varsányi 1. Edző: Köstner Vilmos
Az eredmény alakulása. 4. p.: 2–0. 7. p.: 2–4. 12. p.: 5–4. 17. p.: 7–8. 27. p.: 13–11. 36. p.: 21–16. 42. p.: 26–19. 49. p.: 30–20
Kiállítások: 2, ill. 8 perc
Hétméteresek: 5/4, ill. 6/5

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!