haon-sportoldal

2008.10.03. 13:01

Bernáth: Nem vagyunk a Bayern

<p>Debrecen - A csapatkapitány, Bernáth véleménye szerint minden együttes életében előfordulnak hullámvölgyek. <A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/jol-meg-kell-verni-a-reac-ot/cn/haon-news-csapo-20081003-125048">Jól meg kell verni a REAC-ot</A></p>

Az utóbbi napokban felerősödtek a kritikus hangok a DVSC-TEVA együttesének szurkolói körében, amin egyáltalán nem lehet csodálkozni, hiszen a csapat nem mindennapi pofonokat szedett össze nem egészen egy hét leforgása alatt. Múlt pénteken a Kecskemét intézte el 3–0-ra a vasutasokat a Soproni Ligában, szerdán pedig Diósgyőrött „nyeltek be” négy gombócot (1–4).

Ennek a Debrecenre nem jellemző vesszőfutásnak kereste az okait a Napló Bernáth Csaba, a csapat kapitánya segítségével.

A beszélgetés másik apropóját az adta, hogy szombaton máris itt a javítási lehetőség a Loki játékosai számára: a piros-fehérek 18 órától az utolsó előtti helyezett REAC gárdáját fogadják az Oláh Gábor utcában.

A Bayern is megjárta

– Természetesen beszélgettünk a srácokkal az öltözőben a két vereségről – kezdte mondandóját Bernáth – hiszen nem vagyunk hozzászokva ahhoz, hogy így megverjenek bennünket, ráadásul egymás után kétszer is.

Az öltözőbeli elemzéseken túl megnéztük videón is a két meccset és megtaláltuk az orvoslásra váró hibákat.

Tudjuk, hogy min kell változtani, ennek szellemében fogunk már szombaton is futballozni. Az igazsághoz az is hozzátartozik azonban, hogy a védelmünket példátlan sérüléshullám tizedeli hetek óta, hosszabb ideig volt sérült Komlósi, Mészáros és Máté Peti, most pedig Bíró vált huzamosabb időre maródivá. Ennek is köszönhető, hogy nem voltunk elég stabilak hátul. Mindenesetre nem történt tragédia, hiszen pédául egy olyan nagy csapat életében is előfordulnak zökkenők, mint a Bayern, a mücheniek öt gólt kaptak hazai pályán a Brémától. Igaz, a Werder nem a Kecskemét, de hát mi sem vagyunk a Bayern – mosolyodott el Berni.
Jó játék kell

Nem meglepő módon a kapitány is a győzelmekben látja a kiutat: – Többek között ez a szép a fociban, hogy egyik feladat után jön a másik, nincs idő a kesergésre.

A REAC ellen mindenképp győzni kell, hiszen jobb csapat vagyunk, persze ez még nem jelent automatikusan három pontot. Az ilyen meccsek hordozzák a legnagyobb veszélyt, a vendégek biztosan be fogna állni védekezni, tehát nem lesz könnyű dolgunk.

Fontos, hogy hátul stabilak tudjunk maradni, elől pedig minél több gólt lőni, mert szeretnénk a közönségünknek és saját magunknak is bizonyítani. A cél adott: lehetőleg jó játékkal, jól meg kell verni a REAC-ot – zárta harciasan a beszélgetést a védő.
-T.N.-

  • Loki: Elemzés helyett gyõzni akarnak
  • A Loki õszi programja
  • Loki: Ismét vereség lett a vége 
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!