haon-sportoldal

2008.09.23. 11:33

Nagyszabású futófesztivál Polgáron

<p>Debrecen – A gyerekek rendszeres mozgásra szoktatásának jegyében nagyszabású futófesztivált taratanak szombaton a polgári Archeoparkban.</p>

A megváltozott megyei sportkoncepció kiemelten kezeli a jövőben a diák- és gyermeksport ügyét, ennek egyik első tapasztalható jeleként nyújt támogatást a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat a II. M3 Archeopark Futófesztivál megrendezéséhez – hangzott el kedden a megyeházán tartott sajtótájékoztatón.

A megyei atlétikai szövetség szervezésében létrjött versenyt szeptember 27-én rendezik 10 és 14.30 óra között az Archeopark mintegy öthektáros területén – tudtuk meg Nagy Tibortól, a parkot üzemeltető Kht képviselőjétől. A futóversenyen három megye (Hajdú-Bihar, Borsod, Szabolcs) szinte mindegyik általános és középfokú iskolájából számítanak a részvételre, összesen tizenkét korcsoportban mérhetik össze erejüket az ifjú sportimádók.

Benéné Lipcsei Irén versenyigazgató elmondta, hogy több mint negyven kvalifikált versenybíró, valamint egy orvosi stáb jelenlétében vetélkedhetnek a nebulók, akiket közel százötven darab ajándékcsomag vár a verseny végén, a szép számú támogató jóvoltából.

Kovács Zoltán a HBM-i Diáksport Szövetség elnöke hozzátette, hogy a gyerekek utaztatásának költségtérítéséhez is segítséget kívánnak nyújtani abból a 2,5 milliós alapból, amit nem rég szavazott meg a közgyűlés erre a célra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!