haon-sportoldal

2008.09.23. 19:10

Le akarják győzni a Honvédot

<p>Debrecen - Az NB II harmadik helyén álló DVSC–DEAC gárdája a Honvéd skalpját is meg akarja szerezni. &#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/20080923025.avi/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A> &#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/20080923026.avi/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/le-akarjak-gyozni-a-honvedot/cn/haon-news-Csapo-20080923-045442"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>A DEAC őszi meccseinek listája</B></A></p>

Felgyorsultak az események a kis Loki körül, a fiatalok zsinórban harmadik győzelmüket könyvelhették el a hét végén a Vecsés elleni 4–1-es diadal alkalmával és ezzel már bronzérmes pozícióban vannak.

Ám a bajnoki meccs után nincs sok idő a pihenésre, hiszen a szerdán fél négytől az Oláh Gábor utcában az év eddigi legfontosabb mérkőzését vívják Kondás Elemér tanítványai: a sors szeszélye folytán az első osztályú Honvéd látogat a fiúkhoz a Magyar Kupa negyedik fordulójában.

A kispestiek szombaton sima vereséget szenvedtek Nyíregyházán, amiért szóbeli feddésben részesültek a vezetés részéről, így vélhetőleg harapni fognak a fővárosiak, hiszen nem engedhetnek meg maguknak egy újabb kínos botlást. Persze a DEAC játékosaival beszélgetve kijelenthető, hogy a motivációval a hazaiaknak sem lesz gondjuk.


A kapus bizakodik

Verpecz Istvánt nagy tehetségnek tartják a szakemberek, nem véletlen, hogy a huszonegy éves fiatalember tavaly már bemutatkozhatott a DVSC első csapatában is, egy Ligakupa meccsen állhatott be csereként a Loki kapujába. Verpecz szerint megijedni semmiképpen sem kell a riválistól:

– Arra törekszünk majd, hogy kihozzuk magunkból a maximumot, azt pedig majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.

Nem szeretnénk csalódást okozni a kilátogató szurkolóinknak és nincs is veszteni valónk, megijedni biztosan nem fogunk az esélyesebb Honvédtól – fogadkozott a cerberus, akire vélhetőleg fokozottabb teher hárul majd, hiszen első osztályú csatárokkal kell farkasszemet néznie a szerdai kupameccsen.

Várják a szurkolókat

Egy Magyar Kupa mérkőzéshez már a Loki stadionja dukál, különösen ha a Honvéd az ellenfél és a játékosok reménykednek benne, hogy a nézőszám is megközelíti majd a nagyok meccsén megszokottat.

A csapat középpályása, Varga József szerint is feldobná őket a sok néző: – Nem tudjuk, mekkora az érdeklődés a találkozó iránt, de mi nagyon szeretnénk, ha minél többen látogatnának ki a stadionba.

Erre meg is van az esély, hiszen az időjárás is kedvezőnek ígérkezik és tévéközvetítés sem lesz a meccsről – reménykedett Varga.

– A többiekkel beszélgetvén kijelenthetem, hogy mindenkit fűt a bizonyítási vágy, hogy megmutassuk, hogy egy NB I-es csapat ellen is helyt tudunk állni. Az esélyekről annyit mondanék, hogy a Honvéd a favorit, tehát mi az esélytelenek nyugalmával léphetünk pályára, de véleményem szerint ha mindenki a tudása legjavát nyújtja, akkor meglepetést is okozhatunk – tekintett a jövőbe bizakodva a húsz esztendős debreceni játékos.
A két optimista fiatal véleménye szinte egybeesik a vezetőedző, Kondás Elemérével is, a szakember szerint sok múlik azon, hogy milyen pluszt tudnak nyújtani fiai a jónevű ellenféllel szemben. – A kispestiek erős csapatot képesek felvonultatni, nem szabad, hogy megtévesszen bennünket az elmúlt fordulóban elszenvedett 3–0-ás vereségük, hiszen nem véletlen, hogy az utóbbi időben rendre ott vannak a kupa döntőjében.

Azon fog múlni, hogy mennyit tudunk kiadni magunkból a kilencven perc során, ha becsülettel tesszük a dolgunkat és maradéktalanul végrehajtjuk azt, amit megbeszélünk, akkor nem elképzelhetetlen a bravúr sem – jelentette ki a tréner. A mérkőzést a Hajdú Online (www.haon.hu) élőben közvetíti.
-T.N.-

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!