haon-sportoldal

2008.09.07. 21:04

Ez a csapat győzni is tud!

<p>Parádés Fradi-veréssel mutatkozott be a Loki a bajnoki nyitányon a hazai közönségnek.<DIA width="900" height="700" alt="Loki-Fradi kézilabda meccs 09.07."><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Loki_Fradi_k_zilabda_meccs_09_07_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Loki-Fradi kézilabda meccs 09.07." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-DVSCFTC_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Az elmúlt években azt rótták fel a DVSC-Aquaticum legnagyobb hibájának, hogy a bajnoki rangadókon nem tudta legyőzni riválisait. A nyáron átalakult, Bakó Botond által irányított Loki rögtön a bajnoki pontvadászat nyitányán bizonyította, nem esnek hasonló hibába, mint az elődök; óriási csatában, rangadóhoz méltó körülmények között magabiztosan fektették két vállra az örök rivális Ferencvárost.Hátrányból fordítottakA várakozásoknak megfelelően telt ház fogadta a csapatokat, azaz közel két és félezeren döntöttek a vasárnap esti szaunázás mellett a Hódosban. Remek hangulatban kezdődött a találkozó, ekkor még – némileg meglepő módon – sportszerűen buzdította mindkét szurkolótábor a kedvenceit, ennek megfelelően vetették magukat csatába a felek. Nagyon kiegyenlített volt a meccs eleje, éppen ezért sokan azt hitték, amikor 7–4-re elhúzott a Loki, sínre kerül a Lokomotív és „bedarálják” az ellenfelet. Ám a fiatal Fradi nem adta fel, sőt fordítani tudtak Szucsánszki Zita remek teljesítményének köszönhetően, így kétgólos vendégelőnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A szünet után olyan szédületes tempót diktált a Loki, amit a zöldek nem tudtak követni. A debreceniek nyitott védekezése teljesen megzavarta a riválist, ráadásul a hajdúságiak rendre büntettek az ellenfél kapuja előtt, így rövid időn belül a kétgólos hátrányból háromgólos előny lett.

A DVSC-ben minden játékos remek teljesítményt nyújtott, de akadtak kiemelkedő produkciók is, például a kapus Pastrovics Melinda, az átlövő Daniela Crap és az irányító Tetyána Sinkarenko.

A cívisvárosiak igazán élvezték a játékot, aminek a drukkerek hangot is adtak, hiszen zengett-zúgott a buzdítás, s amikor már „tíz volt közte”, majd szétestek az öreg Hódos falai.

A Fradi drukkerek nem tudtak beletörődni a sorsukba, előbb egy hatalmas dob fejezte be karrierjét a pályán, majd egy égő fáklyával célozták meg a saját kapusukat! Ez az incidens csakis a zöld-táborra vetett rossz fényt, ugyanis a debreceniek minden dicséretet megérdemeltek, palánkon innen és túl. A DVSC-nek emlékezetesre sikeredett a bemutatkozása, hiszen a drukkerek számára a lehető egyik legnagyobb örömet szerezték: legyőzték a Fradit!Mesterszemmel

Bakó Botond: – Szünet utáni játékunk eredménye a győzelem. Köszönöm a csapatnak, hogy első női NB I-es meccsemen győzelmet ünnepelhettem.

Elek Gábor: – Harminc percig jól játszottunk, utána azonban kiütközött, hogy a debrecenieknek több minőségi játékosa van, így megérdemelten nyertek.

A TÉNYEK

DVSC-Aquaticum–Ferencváros 35–29 (14–16) Debrecen, 2500 néző.

Vezette: Herczeg, Südi DVSC-Aquaticum: PASTROVICS – CSÁKI 3, Soós 2, SINKARENKO 7 (4), UHRAKOVÁ 3, CRAP 7 (1), Stuparicová 3.

Csere: Kiss É. (kapus), SZABÓ V. 5, Hornyák 3 (1), Bognár B. 1, Kovács A., Szrnka 1, Marin Ferencváros: Szidorova – Berta 4, SZAMORÁNSKY P. 4, Németh, Zácsik 4, SZUCSÁNSZKI 12 (5), Szabó E.

Csere: Erdélyi (kapus), Bogdán, Kenyeres 4, Dajka, Szamoránsky A., Mohácsik, Szádvári 1.

Az eredmény alakulása. 9. p.: 7–4. 14. p.: 7–7. 21. p.: 10–11. 37. p.: 19–16. 50. p.: 31–21 Kiállítások: 16, ill. 6 perc Hétméteresek: 6/6, ill. 5/5

  • Élőben közvetítettük a meccset
  • Botrány Szűcs Gabriella körül
  • Igazi csapatot ígérnek
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!