haon-sportoldal

2008.05.04. 11:47

Loki: Reszkess, MTK!

<p>Debrecen - Fölényes, 4-0-ás győzelmet aratott a DVSC-TEVA a REAC ellen. <dia width="900" height="700" alt="DVSC-TEVA:REAC 2008.05.03."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/DVSC_TEVA_REAC_2008_05_03_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="DVSC-TEVA:REAC 2008.05.03." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/DvscReac.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Szép szombatja volt a DVSC-TEVA szurkolóinak: a labdarúgó NB I. 26. fordulójában az MTK hazai pályán 2-0-ra kikapott a Vasastól, a Loki viszont helyenként remek játékkal 4-0-ra legyőzte a REAC-ot.

Mindez azt jelenti, hogy a Herczeg-gárda pontszámban beérte az éllovast, sőt, a gólkülönbség tekintetében is javított a pozícióján: már csak két góllal áll jobban az MTK, a szintén 54 pontos Újpestnél pedig hat találattal jobb a Debrecen.

A szombati meccsen egyébként már az első félidőben látszott, hogy a Loki nem bízza a véletlenre a három pont megszerzését, ám hiába alakította ki futószalagon a gólszerzési lehetőségeket a piros-fehér alakulat, Kouemaháék helyzetkihagyó-világbajnokságot rendeztek a REAC kapuja előtt. Így aztán hiába volt a lendületes kezdés és a mezőnyfölény, a szünetig nem esett gól.

Na de aztán! A második játékrészben a debreceniek már nemcsak lőttek, hanem találtak is: a döntő pillanat Czvitkovics zseniális megmozdulása volt (a 16-os sarkáról csavar a hosszú felsőbe), aztán Kerekes „Zsombi csak egy van” Zsombor következett két okos találattal, míg Leandro a Kerekes-koncentrátumba ékelődött bele egy szöglet utáni góllal.

A vége 4-0 lett, a sok szép támadást vezető Loki ilyen arányban is megérdemelten nyert, s végleg benyújtotta határozott igényét a bajnoki aranyra. Annak megszerzése persze korántsem lesz május elsejei sör-virsli verseny (a Paks, a Fehérvár és az Újpest sem lebecsülendő ellenfél, a kizárt Sopron elleni biztos három pontot pedig az utolsó fordulóban az MTK is megkapja), ám a szombaton látott lendületes, gólra törő foci a hátralévő meccseken is sokat érhet. Akár aranyat is…

Mesterszemmel

Herczeg András: - Már az első félidőben is voltak lehetőségeink. A szünet után felpörgött a csapat, jól játszottunk, és ekkor már szép gólokat is lőttünk.
Aczél Zoltán: - Gyámoltalanul kezdtünk, de aztán felvettük a ritmust. A fordulást követően ismét visszaestünk, támadók nélkül most csak ennyire futotta.

A tények

DVSC-TEVA–REAC 4-0 (0-0).
Debrecen, 5000 néző. Vezette: Arany (Viszokai, Butkai).
DVSC: Polekszics – Bíró, Komlósi, Mészáros, Szűcs (Rudolf, 70.) – Dombi (Huszák, 46.), Kiss, Leandro, Czvitkovics – Kouemaha (Szakály, 76.), Kerekes.
REAC: Szántai – Horváth G., Cseri (Gasparik, 90.), Kapcsos, Sallai – Dinka, Dancs (Zana, 62.), Rása (Torma, 81.), Erős, Somorjai – Varga Z.
Gól: Czvitkovics (51.), Kerekes (56.), Leandro (74.), Kerekes (79.).
Sárga lap: Erős (37.), Horváth G. (61.).

  • A Loki és a REAC összecsapása
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!