haon-sportoldal

2008.05.30. 14:46

Kézis csemege a Főnix Csarnokban

<p>Debrecen - Igazi kézilabda-csemegének ígérkezik vasárnap 18 órától a debreceni Fônix Csarnokban rendezendô Magyarország Európa-válogatott nôi kézilabda-találkozó, amelyen öt világ- és öt Európa-bajnok játékost láthat a publikum.</p>

A Magyar Kézilabda Szövetség idén ünnepli 75. születésnapját, ennek az évfordulónak az alkalmából mérkőzik meg egymással a magyar nemzeti csapat és az Európa-válogatott.

A magyarok vasárnap 9-től 10-ig, míg az Európa-válogatott tagjai 10-től 11-ig edzenek a Főnixben, és a korábbi hírekkel ellentétben egyik gyakorlás sem lesz nyilvános.

A magyar válogatott játékosai a debreceni gálát követôen háromhetes szünetet kapnak Hajdu János szövetségi kapitánytól, majd június 23-tól következik a közvetlen olimpiai felkészülés. A gárda július 16-án Kolozsváron, majd 18-án várhatóan Nyíregyházán a románokkal csap össze, ezután július 22-én és 23-án Larvikban az Európa-bajnok norvégok lesznek az ellenfelek. A magyarok ezt követôen, július 25-én és 26-án a Scandinavian Openen vesznek részt, ahol elôbb a dánokkal, majd vagy a norvégokkal vagy a svédekkel mérkôznek meg.

A magyar válogatott kerete
Kapusok: Pálinger Katalin, Herr Orsolya, Pastrovics Melinda Mezônyjátékosok: Vérten Orsolya, Kirsner Erika, Tóth Tímea, Szűcs Gabriella, Görbicz Anita, Ferling Bernadett, Hornyák Ágnes, Tomori Zsuzsanna, Kovacsicz Mónika, Lovász Zsuzsanna, Szamoránsky Piroska, Borbás Rita, Pigniczky Krisztina Szövetségi kapitány: Hajdu János.




 

 

 

 

 

Az Európa-válogatott kerete:
Kapusok: Pálinger Katalin, Inna Szuszlina (orosz), Valérie Nicolas (francia). Mezônyjátékosok: Valentyina Radulovics (macedón), Kari Mette Johansen (norvég), Ljudmila Posztnova (orosz), Görbicz Anita, Irina Poltorockaja (orosz), Linn Kristin Riegelhuth (norvég), Emilija Turej (orosz), Simona Gogirla (román), Sophie Herbrecht (francia), Oana Soit (román), Georgeta Teodora Denis-Vartic (román), Pádár Ildikó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!