haon-sportoldal

2008.05.28. 21:52

Hetedhét országon is túl...

<p>Budapest – Az idei kiírás szerint két mérkőzés dönt arról, melyik csapat nyeri a labdarúgó Magyar Kupát: nos, a Loki másképp gondolta...7–0-ra nyert Kispesten, és már az első meccs után kupagyőztes.</p>

Szerdán kora este a DVSC-TEVA bebizonyította: nemcsak játéktudásban, hanem mentálisan sem lehet összemérni a magyar bajnoki középmezőny csapataival. A Honvéd otthonában, a Magyar Kupa fináléjának első mérkőzésén a Loki végig oktatott a teljesen szétesett, a sporthoz, a férfiassághoz még nyomokban sem mérhető Kispest ellen, s új kupadöntő-csúcsot felállítva (ami a különbséget illeti) 7–0-ra nyert a Bozsik-stadionban.

Sok debreceni

A szépszámú, mintegy 1500 fős DVSC-tábor már az első félidőben ünnepelhetett: Leandro szép szabadrúgásgólt rúgott, Rudolf okos gólt fejelt, Czvitkovics gyönyörű átlövésből volt eredményes. A szünetben már 3–0 volt a Debrecennek, amely sokkal jobban játszott ellenfelénél, s látszott, legalább akar valamit...

És akart a második félidőben is! A szánalmas kispesti próbálkozásokat megunva Kouemaha kezdett gólparádéba, először 11-esből, aztán két „széttárt combos” ziccert értékesítve jutott mesterhármasig, közben pedig az egyre népszerűbb Czvitkovics „Cicó” is újra betalált: a vége 7–0 lett, ami azt jelenti, hogy a DVSC fennállása során – a jövő szerdai, debreceni visszavágótól függetlenül – immár harmadízben kupagyőztes!

A Herczeg-legénység minden dicséretet megérdemel, és bizony vastaps jár a fiúknak: akár már szombaton, az Újpest elleni utolsó bajnokin is, de a kupavisszavágón (népünnepélyen?) mindenképpen. Az más kérdés, hogy éppen a szerdai teljesítményből kiindulva biztosan állítható, hogy illett volna megnyerni a bajnokságot is....

Mesterszemmel

A Honvéd részéről senki nem volt nyilatkozatképes.

Herczeg András: – Jó teljesítményt nyújtottak a játékosok, az első perctől kezdve magabiztos, jó játékkal szereztünk győzelmet. Nem gondoltunk ilyen arányú különbségre, nagyon gratulálok a csapatnak.

 

-Tóth Csaba Zsolt-

 

A tények
Magyar Kupa, döntô, 1. mérkôzés: Honvéd–DVSC-TEVA 0–7 (0–3). Bozsik Stadion, 3000 nézô, vezette: Kassai. Budapest Honvéd: Tóth I. – Adewunmi, Smiljanic, Filó (Abraham, a szünetben), Vincze Z. – Dobos, Genito, Pomper, Ivancsics – Hercegfalvi (Berdó, 65.), Bárányos (Diego, 55.). DVSC-TEVA: Poleksic – Bernáth, Komlósi (Szatmári, 14.), Szűcs I., Takács Z. – Huszák (Dombi, 59.), Kiss Z., Leandro (Bogdanovics, 78.), Czvitkovics – Rudolf, Kouemaha. Gólszerzôk: Leandro (9.), Rudolf (17.), Czvitkovics (29., 82.), Kouemaha (58., 77., 89., az elsôt 11-esbôl). Piros lap: Adewunmi (58.), Dobos (73.). Sárga lap: Filó (11.), Pomper (68.), illetve Rudolf (28.), Takács Z. (69.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!