haon-sportoldal

2008.03.04. 15:22

Loki–Újpest: első felvonás

<p>A Ligakupa tavaszi sorozatában egy igazi presztízsütközetre kerül sor a legjobb négy közé jutásért, hiszen a DVSC-TEVA és az Újpest csap össze.</p>

A továbbjutás sorsáról két mérkőzés dönt, az első felvonás szerdán 18 órától Újpesten, a Szusza-stadionban lesz, a meccset a Hajdú Online-on (http://haon.hu) és a Sport 1-en élőben követhetik figyelemmel a szurkolók.

„Vegyes” csapattal

A debreceni szurkolók eddig megszokhatták, a Ligakupában főként a fiatal tehetségek kapnak játéklehetőséget, ám most, hogy élesedik a helyzet, ráadásul az Újpesttel meccsel a Loki, így felvetődik a kérdés, vajon szakít-e a hagyományokkal a DVSC-TEVA szakmai stábja az összeállítást illetően. – Olyan csapattal lépünk pályára, amelyiknek esélye lesz a győzelemre.

Fiatal és rutinos játékosok egyaránt lesznek a kezdőben, sok összetevéje van annak, kik bizonyíthatnak a Megyeri úton. Az ifjú tehetségeinknek szükségük van az igazi derbik hangulatára, viszont több rutinos játékosunk meccshiányban szenved, nekik azért fontos, hogy pályára lépjenek.

Ráadásul az első csapat keretében többen is bajlódnak kisebb sérüléssel, s hogy a legközelebbi bajnoki meccsen, hétfőn a Siófok ellen játszhassanak, nekik pihenniük kell. A tervek szerint a CsernyánszkiBíró, Komlósi, Szűcs, FodorHuszák, Vukmir, Leandro, RezesSztojkov, Kouemaha alakulat kezdi a meccset Újpesten – adott választ a felvetésre Herczeg András, a debreceni csapat klubmenedzsere.

Komolyan veszik

A Loki és a lila-fehér együttes is fájó vereséget szenvedett a hét végi bajnoki fordulóban, így biztosan mindent elkövetnek majd a botlás feledtetésére. – Egy biztos: nem akarunk méltetlen teljesítményt nyújtani a szerdai meccsen, sőt olyan eredményre törekszünk, ami biztató lesz a debreceni visszavágóra.

A mi szemszögünkből nézve kérdéses az Újpest összeállítása, így nehezebb a taktikánkat is felépíteni, éppen ezért arra törekszünk, hogy a saját játékunkat játsszuk. A Loki–Újpest mindig igazi presztízsütközetet jelent, teljesen függetlenül attól, hogy bajnoki, kupa, vagy Ligakupa meccsen lépnek pályára a felek. Annyit ígérhetek, mi komolyan vesszük a szerdai találkozót – fogadkozott Herczeg András.

Hétfőn bajnoki itthon

Az eredeti tervekkel ellentétben, a Loki hétfőn 18 órától játssza soron következő bajnoki meccsét a Siófok ellen. A találkozóra jegyek elővételben már kaphatók a szokásos helyeken, a Tescóban, a Malomparkban és a Plazában található DVSC-ajándékboltban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!