haon-sportoldal

2008.02.20. 14:10

Skoumal Péter a többpróbabajnok

<p>Budapest - A Debreceni Sportcentrum versenyzője kiváló eredménnyel győzött a felnőtt országos bajnokságon.</p>

 Újabb aranyéremmel gazdagította éremkollekcióját Skoumal Péter, a DSC-SI kiváló atlétája, aki ezúttal a fedettpályás országos többpróbabajnokságon állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

A debreceni versenyző kiválónak mondható, 5642 pontos eredménnyel zárta a hétpróbát, amely – kicsit előre tekintve – 8000 pont körüli tízpróbát sejtet.

Éppen ennyit kellene teljesítenie Péternek szabadtéren, amennyiben szeretné elérni a pekingi nyári ötkarikás játékok kvalifikációs szintjét. Úgy tűnik, a formája rendben van, most már csak egy kis szerencsére, és sérülésmentes felkészülésre van szüksége.

Skoumal Péter mellett egy másik debreceni többpróbázó, Szabó Attila is fejébe vette, hogy Zsivoczky Attilát követve, eléri az olimpiai kvalifikációs szintet ttízpróbában.

Szabó Attilának 7545 pontos egyéni csúcsa van, ám mivel rohamléptekben fejlődik, így nem elképzelhetetetlen a 8000 pont elérése sem. Attila jelenleg egy kisebb sérüléssel bajlódik, ám hamarosan teljes értékű munkát végezhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!