HAON - Sport - DVSC

2019.04.11. 13:43

Nem meglepő, hogy játéklehetőségre vágyik a debreceni kapus

Debrecen - Kovács Péter, a DVSC fiatal kapusa nemrég az U19-es Eb elitkörében védett.

Debrecen - Kovács Péter, a DVSC fiatal kapusa nemrég az U19-es Eb elitkörében védett.

Két debreceni, a védő Ujvárosi Ádám és a kapus Kovács Péter is tagja volt márciusban a horvátországi Eb-elitkörben szereplő magyar U19-es válogatottnak. A mieink Norvégia ellen, a meccset emberhátrányban befejezve 0–0-t játszottak, a házigazdák ellen kikaptak 2–0-ra, a németek pedig 3–0-s vereséget mértek a csapatunkra, és nem jutottak ki az Európa-bajnokságra.

A 19 éves Kovács az első két meccsen szerepelt.

Jól érzi magát, de...

– Kicsit csalódott vagyok, mert három meccsből egyet sem sikerült megnyernünk, és ez lesújtotta a csapatot – mondta a tornáról hálóőr. – A második mérkőzés után már tudtuk, hogy nincs esélyünk kijutni az Európa-bajnokságra, így a harmadik találkozón nem sikerült úgy játszanunk, ahogyan tudunk. Az első két meccsen nagyon koncentráltak voltunk, és megpróbáltunk mindent beleadni. A második összecsapáson a horvátok jobbnak bizonyultak, de az első, norvégok elleni mérkőzést meg kellett volna nyernünk. Ha Norvégiát megvertük volna, akkor a harmadik fordulóban még maradt volna sanszunk, és futballozhattunk volna mindent egy lapra feltéve. Ám a második meccs után elszálltak az álmaink – fogalmazott a kapus, akit a saját teljesítményéről is megkérdeztünk.

– A visszajelzések alapján meg voltak elégedve velem a szakvezetők, és én magammal is. Azonban a második meccsen két gólt kaptam, amelyek szerintem elkerülhetőek voltak, az a teljesítményem emiatt nem tetszett. De nem hiszem, hogy egyetlen egy emberre kellene ezt kihegyezni, ez csapatjáték, és csapatként kellett volna sikeresnek lennünk – nyilatkozta Kovács, aki elárulta, szeretne rendszeresen védeni.

– Továbbra is nagyon jól érzem, magam a Lokinál, minden edzésen érzem a bizalmat a szakvezetéstől. Hogy mit hoz a jövő? Nagy Sanyival nemrég hosszabbított a klub két évet, mellette itt van Tomas Kosicky és Hrabina Alex is. Úgy vélem, a fejlődésem szempontjából az lenne számomra a legjobb, ha a nyáron minél magasabb szintű csapathoz kölcsönadnának a rendszeres játéklehetőség miatt.

TN


[related-post post_id="4201240"]

[related-post post_id="4200267"]

Ezek is érdekelhetik