HAON - Sport - DVSC

2019.02.24. 08:17

Segítség az ifjú labdarúgónak

Debrecen - Szülők és gyermekek együtt nyújtottak támogatást, majdnem félmillió forint gyűlt össze.

Debrecen - Szülők és gyermekek együtt nyújtottak támogatást, majdnem félmillió forint gyűlt össze.

A közelmúltban történtek is megcáfolják azt a téves elgondolást, hogy a fiataloknak csak a bulizásról szól az élet. Néhány debreceni középiskolás srác összefogott Vietorisz Áronért, azért a kisfiúért, akinek betegségének híre megrázta az egész megyét.

Szerettük volna felhívni az emberek figyelmét, hogy a fiatalok is együttérzőek." Komódi Bence

Ma már köztudott, hogy a DVSC ifjú focistájánál karácsony után egy nappal leukémiát diagnosztizáltak, a betegség ALL fajtája alakult ki nála. A 14 éves kisfiúnak azóta minden támogatásra szüksége van, a felajánlásokat szívesen fogadja a család, hogy a gyógyuláshoz szükséges steril körülményeket meg tudják teremteni.

Komódi Bence és barátai a Facebookon értesültek arról, hogy a Hódosban jótékonysági futballgálát rendeztek, ahol a Kowalsky meg a Vega zenekar, a DVSC Ultras és a DVSC Legends vett részt, majd a bevétel egy részét a beteg kisfiú családjának adományozták. Az eseményeket átélve érezték úgy a srácok, hogy ők is szeretnének az ügy érdekében tenni és segíteni Áronnak a gyógyulásban.

Virtuális játék

– Amikor bejött Áron a terembe megfagyott a levegő, a résztvevők szíve szinte egyszerre dobbant a kisfiúért, talán még soha nem volt ilyen megható pillanatban részem. Állva tapsoltak az emberek, és biztatták a tizenéves futballista családját. Akkor kezdtünk el gondolkodni a barátaimmal, hogy együtt miként is tudnánk az ügy mellé állni. A közösségi média csatornáit hívtuk segítségül, a Facebookon meghirdettük, hogy felajánlásokat gyűjtünk Áronnak, a YouTube-csatornára videót készítettünk, hogy minél nagyobb aktivitást élvezzen a kezdeményezés. Mindemellett 24 órás virtuális játékra invitáltuk az embereket, ahol nemcsak szórakozhattak, de felajánlásokat is tehettek ez idő alatt a család számára – mondta lelkesen Bence.

Üzenetet hordoz

A tizenkilenc éves fiú elmondása szerint sokan meglepődtek, amikor megtudták, hogy mire készülnek. Úgy érzi, a kezdeményezésük nemcsak egy jó ügyet szolgált, hanem üzenetet is hordozott. – Szerettük volna felhívni az emberek figyelmét, hogy a fiatalok is együttérzőek, és bármilyen furcsa, az életükben nem a bulizás áll a középpontban. Szülők és gyermekek együtt nyújtottak támogatást, majdnem félmillió forint gyűlt össze, ami teljes egészében Áront illeti – mondta végül.

- Nagy Emese -


Felajánlások

• Zanettis mez

• Dzsudzsák-mez

• Varga József-mez

• A 24 órás élő közvetítés alatt befolyt összeg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!