Megfontolt döntés hoznak

2021.12.02. 16:41

Ábrók Zsolt is megszólalt Vida Gergő távozásának ügyében

A DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője elmondta, az akadémia működése kiépült, így van idő a megfelelő új vezető kiválasztására.

Ábrók Zsolt | Fotó: Napló-archív

Mint ahogy arról már beszámoltunk, a DVSC Kézilabda Akadémia eddigi szakmai igazgatója, Vida Gergő lett az MTK első osztályú női kézilabda csapatának edzője. A fiatal szakembert személyesen Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány, a fővárosiak korábbi trénere kérte fel a feladatra, amit ő el is fogadott.

Érdemes felidézni, hogy Vida Gergőt júniusban nevezték ki a kézilabda akadémia szakmai igazgatójának. Székfoglalójában akkor arról beszélt, hogy egységes koncepcióval rendszerbe kell szervezni a kollégák munkáját, hiszen legfontosabb céljuk, hogy NB I.-es, illetve válogatott képességű játékosokat neveljenek a Loki számára.

Működtetik a rendszert

Ezek után azt is gondolhatnánk, hogy a Debrecennél esetleg neheztelnek a szakemberre amiért rábólintott a kék-fehérek ajánlatára, de ahogy Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője a Hajdú-bihari Naplónak elmondta, erről szó sincs.

Ábrók Zsolt | Fotó: Napló-archív

– Vida Gergő ambiciózus, fiatal szakember, aki szeretne élvonalbeli együttesnél edzősködni. Kapott egy lehetőséget, nincs ezzel semmi probléma, sok sikert kívánunk neki az MTK-nál – erősített rá klubvezető. – Amit szerettünk volna az akadémiánál, azt Gergő összerakta.

„A rendszer ki lett alakítva az elmúlt időszakban, és jól funkcionál: az edzők a megfelelő metódus alapján végzik a munkájukat, a csapatok pedig edzenek, mérkőzéseket játszanak.”

Nekünk az a feladatunk, hogy mind szakmai, mind rendszerszinten ezt működtessük a kiválasztástól kezdve a versenyeztetésig. Az utódlás miatt nem kell kapkodnunk, hiszen ahogy az előbb is szó volt róla, maga a rendszer működik, így van időnk megfontolni, hogy a jövőben ki töltse be a megüresedett szakmai igazgatói pozíciót a DVSC Kézilabda Akadémiánál. Nem egyszerű, ezért nem akarjuk elsietni a döntést – nyilatkozta Ábrók Zsolt, aki azt is elmondta, hosszabb távú megoldást keresnek, olyan szakembert, akinek a tudása, ambíciója mellett a kötődése is megvan a cívisvárosi kézilabdához, és fogékony az új elképzelésekre, megoldásokra.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!