HAON - Sport - DVSC kézi

2018.06.21. 09:43

Tizenkét húsz éven aluli a Loki keretében

Debrecen - Tucatnyi saját nevelésű, fiatal játékos kezdi meg a felkészülést a 2018/19-es szezonra. A tehetségek megkapják a lehetőséget a kiugrásra.

Debrecen - Tucatnyi saját nevelésű, fiatal játékos kezdi meg a felkészülést a 2018/19-es szezonra. A tehetségek megkapják a lehetőséget a kiugrásra.

Július 9-én kezdi meg a felkészülés a DVSC csapata a 2018/19-es szezonra. A Loki 23 fős keretéből 12 játékos saját nevelésű, 11-en pedig még nincsenek húszesztendősek - írja a klub hivatalos honlapja.

A felnőtt csapat 14 tagú magján kívül nyolc saját nevelésű fiatal vesz részt a felkészülésben, azaz minden poszton lesz legalább egy ugrásra kész utánpótláskorú kézilabdázó. Szabó Dóra kapus, Borgyos Panna és Poczetnyik Luca irányító-átlövő, Vámosi Panna és Zelizi Fanni átlövő, Petrus Mirtill balszélső, Torma Eszter jobbszélső, míg Kelemen Gréta beállós. Kilencediknek érkezett az átlövő Czuczu Frida. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a profi szerződésű kerettagok közül Szabó Panna júniusban ünnepelte a huszadik születésnapját, míg Arany Rebeka és Tóvizi Petra húsz éven aluli, akkor kijelenthetjük, hogy valóban roppant fiatal a csapat.

Vida Gergő az elmúlt szezont az ifjúsági együttes mestereként kezdte, aztán Tone Tiselj távozás után átvette a felnőttek irányítását, nyártól pedig Pal Oldrup Jensen segítőjeként dolgozik, azaz ismeri az utánpótlás helyzetét és képben van a felnőtt csapattal kapcsolatban is.

– Mindenképpen fontos állomása egy fiatal játékos pályafutásának, hogy NB I/B-ben is eltöltsön egy-két szezont és bizonyítsa, hogy alkalmas az első osztályra – mondta Vida Gergő. – Fontos, hogy a tehetségek ne szürküljenek bele a másodosztályba, egy idő után ki kell emelkedniük innen. Erre Bordás Réka a jó példa, akinek volt egy nagyon jó szezonja Nyíradonyban 26 meccsen 116-szor volt eredményes, ezzel második lett csapat házi góllövőlistáján, s ő szerezte a legtöbb akciógólt. Jó teljesítményével felhívta magára a figyelmet és visszakerült a DVSC-hez, ahol az előttünk álló szezonban fontos feladat vár rá. Alapvető elvárás, hogy a fiatalok edzésmunkáján látszódjon, hogy milyen erős a motivációjuk. Fel kell zárkózniuk a felnőttekhez, például a fizikai kondicionális képességek terén, s ha az edzésen huzamosabb ideig jó teljesítményt nyújtanak, akkor lehetőséget kapnak NB I-es felnőtt mérkőzésen is.


[related-post post_id="3897166"]

[related-post post_id="3890993"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!