HAON - Sport - DEAC

2018.12.08. 19:03

DEAC: egyetlen lépésre a felsőháztól

Debrecen - Sorsdöntő meccsre készülnek a DEAC férfi röpisei, a Sümeg elleni találkozó tétje nem más, mint a felsőház.

Debrecen - Sorsdöntő meccsre készülnek a DEAC férfi röpisei, a Sümeg elleni találkozó tétje nem más, mint a felsőház.

A vasárnap 14.30-kor kezdődő mérkőzésen dől el, hogy sikerül-e megcsípni az NB I-ben a B-csoport 3. helyét, ami felsőházas körmeccsek mellett biztos bennmaradást is jelentene az egyetemi együttesnek – derül ki a Deac.hu írásából.

Fodor Antal vezetőedző tanítványai az eddig lejátszott kilenc bajnokin 13 pontot gyűjtöttek, éppen annyit, mint aktuális ellenfelük. Az egyébként már a bajnokság korai szakaszában körvonalazódott, hogy ez a két együttes lesz nagy versenyfutásban a Kaposvár és a Kecskemét mögött „kiadó”, harmadik felsőházas helyért. Hogy végül melyik csapat ér oda, az csak az alapszakasz utolsó fordulójában, a DESOK-ban dől el.

A legfontosabb, hogy úgy néz ki, a betegek is rendbe jönnek a meccsre." Fodor Antal

Egyszer már sikerült

Az mindenképpen biztató előjel, hogy a két együttes november elején lejátszott, sümegi derbijén a mieink tudtak fölülkerekedni, igaz, idegőrlő izgalmak után. A DEAC röpisei ugyanis már 2–0-ra is vezettek, a hazaiak azonban kiegyenlítettek. Jöhetett a mindent eldöntő, ötödik szett, amelyben végig szoros állás mellett gyakorlatilag ismét a mieink diktáltak, és végül 3–2-re megnyerték azt a nagyon fontos találkozót. Fodor akkor úgy nyilatkozott a meccs után, hogy küzdeni tudásuk segítette a fiúkat a győzelemhez. Nos, erre minden bizonnyal a vasárnap kora délutáni meccsen is nagy szüksége lesz a csapatnak, a Sümeg ugyanis várhatóan nem fogja könnyen adni a bőrét.

Nagyon készülnek

A vezetőedző a találkozó felvezetéseként elmondta, az előzetes eredmények alapján mindenképpen győzelemre számít és készül a csapat. – Talán a legfontosabb, hogy nincs sérültünk, akik pedig betegek voltak az elmúlt héten, azok úgy néz ki, hogy rendbe jönnek a meccsre. Teljes erővel készülünk, és azt gondolom, hogy a győzelmi esélyünk reális. A Sümeg erőssége a centerjáték, emellett pedig nagyon jól nyitnak, ezekre kell elsősorban felkészülni. Nagyon hajtós csapat, úgyhogy nem lesz könnyű dolgunk. Ők is nagyon készülnek ránk, úgy hallottuk, hogy edzőtáborba vonultak, és hogy már előző este Debrecenbe érkeznek, hogy kipihenten várhassák a meccset. De hát, mi sem ülünk tétlenül. Igyekszünk a nyitásokat és a nyitásfogadásokat hatékonyabbá tenni. Ha ez jó, akkor a védekezésüket széjjel tudjuk húzni, s a támadásaink hatékonyabbak lehetnek – mondta a rutinos szakember.

A győzelem bennmaradást ér

Fodor Antal hozzátette, fontos lesz az erőállapot időzítése, hiszen benne van a pakliban, hogy újabb hosszú meccset kell végig bírniuk a fiúknak. Tegyük hozzá, ebben azért vannak jó tapasztalataink, hiszen több ízben nyert a csapat ötszettes meccset, ráadásul nem is egyet vesztett állásból. Ha Bagicsék legyőzik hétvégén a Sümeget, akkor az NB I. B-csoportjának harmadik helyén végeznek, ez a hármas kiegészül az A-csoport dobogósaival, így alakul ki a hatcsapatos felsőház. A felsőházban körmeccsek jönnek, ezek végén az utolsó kettő és az alsóház két legjobbja két nyert meccsig mérkőzik. Felsőházba jutás estén – amellett, hogy biztosan bennmarad a DEAC – kedvezőbb pozícióból várhatja ezt az esetleges play-offot.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!