HAON - Programok

2022.05.03. 13:41

A debreceni gyermekklinikáért énekelnek

A MediChoir Hallgatói Kórus produkcióját csütörtök este élvezhetik.

Forrás: Unideb.hu

A Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának munkáját segíti az idei Zenélő Medikusok Jótékonysági Koncerttel a MediChoir Hallgatói Kórus; a befolyó összegből új eszközökkel, kórtermi fejlesztésekkel támogatnák a klinika gyógyászati tevékenységét – írja az Unideb.hu.

A megmérettetésen azok a hallgatók mutathatják meg művészetüket, akik orvosi, gyógyszerész vagy egyéb egészségügyi pályára készülnek, medikus hallgatók, ám tanulmányaik mellett a zenével is foglalkoznak.

– Egy ilyen rendezvény korosztályra tekintet nélkül mindenkinek szól. A korábbi években szinte mindig telt ház volt a koncerten, most kíváncsian várjuk, hogy a járvány miatti két év kihagyás után is sikerül-e felkeltenünk az érdeklődést 

– mondta Nagy-Pénzes Máté, a MediChoir Hallgatói Kórus kórusjegyzője. Az idei jótékonysági koncertre előzetesen 21 produkciót neveztek. Az előszűrést követően ezek közül kilenc vesz majd részt a versenyprogramban. Az előadókat szakmai zsűri fogja értékelni-díjazni, de emellett közönségdíjakat is kiosztanak a legjobb fellépőknek. 

A jótékonysági koncertet és versenyt csütörtökön 19 órakor rendezik a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának Liszt termében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!