szponzorált tartalom

2020.09.22. 09:15

Ezt minden rutinos sztrádahasználónak érdemes tudni

Mutatunk egy egyszerű megoldást, amivel akár ezreket spórolhat.

Fotó: NÚSZ Zrt./ Fülöp Ildikó

Az őszi tanévkezdés mindig feladja a leckét az autósoknak, hiszen ilyenkor a sokszorosára növekszik az utak autós forgalma. Bár a járványhelyzet miatt számos munkavállaló otthonról dolgozik, a forgalmi adatok alapján sokan továbbra is ingáznak az otthonuk és munkahelyük között, gyakran az autópályákat is igénybe véve.

Az iskola- és az ovikezdés mindig egy kicsivel több felkészülést igényel, főleg a reggeli órákban, hiszen senki nem szeret a csúcsforgalom kellős közepén várakozni. Érdemes tehát a megszokotthoz képest kicsit korábban elindulni, illetve felmérni a lehetőségeket is – például megnézni a leggyorsabb útvonalat az iskolához, munkahelyhez. „Az elmúlt évek tapasztalatai egyébként azt mutatják, hogy azok az autósok, akik a gyorsabb haladást részesítik előnyben, inkább a gyorsforgalmi utakat választják” – nyilatkozta hírportálunknak Bartal Tamás, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

A NÚSZ adatai szerint ősszel mindig megnő az autópályák forgalma, s ilyenkor az e-matrica vásárlások száma is megnövekszik. De hol érdemes a legolcsóbban, a legkényelmesebben és a leggyorsabban megvenni az e-matricát?

Az autópályák használatakor a matrica érvényességére is érdemes odafigyelni. Habár sokan többnyire már az év elején, előre megváltják az éves e-matricát, erre most is van lehetőség. Az éves megyei matricát ugyanis még most is megéri megvenni. Mindössze ötezer forintba kerül és egészen a következő év januárjáig lehet vele autózni, akár a szomszédos megyék első lehajtójáig. Az e-matrica sok viszonteladónál kapható, a legegyszerűbben mégis a NÚSZ, saját, mobiltelefonon is könnyen elérhető felületén, az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon javasolt megvásárolni, hiszen ez számos előnnyel jár.

  • Ez az egyetlen olyan online csatorna, ahol kényelmi díj nélkül lehet e-matricát váltani. Más elektronikus felületen a pluszköltség ugyanis néhány száz forintra, de adott esetben akár több ezer forintra is rúghat.
  • Ráadásul a jármű adatait itt csak egyszer, a regisztrációkor kell megadni, ami azt jelenti, hogy nem kell mindig keresgélni a szükséges iratokat, és még az elírások vagy tévesztések miatt sem kell aggódni, mert a rendszerben már benne vannak az általunk leellenőrzött adatok.
  • Minden vásárlás online nyomon követhető, visszakereshető, ellenőrizhető.
  • A vásárlásokkor e-mail értesítés is kérhető az e-matrica érvényességéről: a kezdet és a lejárat időpontjáról.
  • És még a vásárlást igazoló bizonylatot sem kell két évig őrizgetni!
  • Ha valaki mégis eltévedt volna az elektronikus viszonteladók világában, akkor sem kell aggódni: a NÚSZ Zrt. az országban 19 helyszínen áll az ügyfelek rendelkezésére:

    Hajdú-Bihar megyében például Debrecenben, a Kassai út 27. szám alatt.

    A NÚSZ ügyfélszolgálatain többek között lehetőség van az e-matrica átírására járművásárlás vagy eladás, esetleg rendszámcsere esetén, a tévedésből elírt rendszám vagy felségjelzés javítására, a díjkategória módosítására, pótdíjakkal, pótdíjmaximalizálással kapcsolatos ügyek intézésére is. A NÚSZ munkatársai telefonon, a 06-36/587-500-as számon is készséggel állnak az úthasználók rendelkezésére.

     

    (PR cikk)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!