HAON - PR cikk

2019.05.15. 15:38

A fix kamatozású forrásokat keresik a vállalkozók

Várhatóan idén is kétszámjegyű bővülést mutat a hazai kkv-szektor hitelállomány, és tovább nő a kereslet a fix kamatozású konstrukciók iránt – derült ki kedden, a Lycium Hotel Üvegtermében tartott Erste Bankos sajtótájékoztatón.

Az Erste Bank a piaci átlagot meghaladó növekedésre számít az új folyósításokban mind országosan, mind Hajdú-Biharban.

– A pénzintézet tavaly a piaci átlagot meghaladó gyarapodást ért el, az idei első negyedévben pedig a bővülés dinamikája tovább nőtt. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint 2018-ban a kkv-szektor hitelállomány közel 12 százalékkal bővült, ezzel szemben az Erste 23 százalékos gyarapodást tudott felmutatni, míg idén március végén a bank által kezelt kkv-hitelállomány csaknem 27 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit – mondta Szerdahelyi Róbert, a bank kis- és középvállalati igazgatója.

Érdemes beruházni a vállalkozóknak

A mikro-, kis- és közepes vállalkozások adják a magyar gazdaság erejét, ezek a cégek teszik ki a működő hazai vállalkozások több mint 90 százalékát, foglalkoztatják a munkavállalók felét, és adják a GDP negyedét. Az elmúlt évben ez a szektor adta a magyar gazdasági növekedés alapját, amit mutat, hogy jelentősen nőtt a hitelfelvétel is – vagyis a vállalkozók szerint érdemes beruházni a növekedésbe.

A tájékoztatón a bank megjutalmazta számos debreceni cégét, akik már több mint 20 éve az Erste ügyfelei között tudhatják magukat.

(hirdetés)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!