HAON - PR cikk

2019.04.25. 18:00

Egy igazán egyedi ajándék szülinapra

Egy bizonyos kor felett az emberek jelentős része gondban van azzal, hogy mivel is lepje meg az éppen születésnapos családtagját, ismerősét, kollégáját. Éppen nekik szól mai ötletünk!

 

Ki ne szeretné tudni, hogy a születésén kívül milyen jelentős esemény ment végbe aznap, mikor erre a világra jött. Erre nyújt tökéletes alkalmat a születésnapi újság, melynek keretében az ünnepelt megismerheti az aznapi vezető híreket. De persze az újság címlapján az első és legfontosabb szenzáció, hogy megszületett az illető. Ehhez egyedi cikket, csecsemőkori fényképet, de akár egy korabeli grafikát is mellékelnek a cikkhez.

Ezt úgy kell elképzelni, hogy az aznap megjelent újságokat digitalizálják, majd abból összevágnak egy személyre szabott újságot. Ebben helyet kaphat egy egyedi keresztrejtvény is, melynek megfejtése akár egy személyes üzenet is lehet az ünnepelt részére. Sőt, ha ez nem lenne elég, még egy személyre szabott horoszkóppal is meglephetjük a szülinapost.

Méretét tekintve egy A/3-as méretű, tehát az idősebb korosztály számára is megfelelően olvasható újságot kell elképzelni, ami merített hengerben, merített mappában, igény esetén kávéházi lapozóval, de akár bőrkötésben is ajándékozható.

Természetesen a kész újság nagyban függ attól, hogy aznapról mi az, amit dokumentáltak és archiváltak. Ha nincs elegendő anyag az aznapi hírekből, akkor előzetes egyeztetés után a környező napok legérdekesebb hírei is bekerülnek a továbbiakban. Természetesen vannak olyan tényezők, amikről nem tehet senki, mint amilyen a háború, forradalom vagy csak egy egyszerű vasárnap vagy hétfő, hiszen akadtak időszakok, mikor sem újság, sem TV adás nem volt.

Persze a fentieken kívül akadhatnak olyan hibák, amikkel nem lehet előre számolni, hiszen a különböző időszakokban különböző módon folyt az újsággyártás is. Más technikával, más papírra készültek a nyomatok, így az idő múlását is máshogy viselik. A tárolásuk is eltérő, magyarán nem túl kíméletes, így annak a következményeit is magukon viselik, mint például foltok, szakadások. Ugyanígy a hibák közé tartozik a túl szoros kötés, amikor a szöveg egy része nem látszik teljesen, vagy pedig a hajtás következtében nem lehet hibátlanul digitalizálni. Szintén nehézséget okoznak a viaszos, apró betűk, mely szintén a minőség rovására megy.

Akkor sem kell megijedni, ha az utolsó pillanatban jött az ötlet, hogy a születésnapi újság lehet a megfelelő ajándék, mivel elérhető az SOS szolgáltatás, melynek keretében a 15:30-ig leadott rendelés esetén már aznap 17 órára kész a kért ajándék, melyet Budapesten a 9. kerületben lehet személyesen átvenni. Posta esetén még egy napot vesz igénybe.

 

– PR cikk –

Ezek is érdekelhetik