HAON - PR cikk

2019.03.28. 13:24

A PD elem rejtélyes információi

<strong>Ha azt mondjuk PD elem, nem biztos, hogy mindenki tudni fogja, hogy miről beszélünk. Ha azonban eláruljuk, hogy a közvetlen befecskendezésű turbódízel motorokhoz köthető, akkor már közelebb járunk a megértéshez. </strong>

Ha azt mondjuk PD elem, nem biztos, hogy mindenki tudni fogja, hogy miről beszélünk. Ha azonban eláruljuk, hogy a közvetlen befecskendezésű turbódízel motorokhoz köthető, akkor már közelebb járunk a megértéshez.

Maga az eljárás egyébként a porlasztó és az adagoló egybeépítésével alakult ki. A PD elemeket a vezérműtengely működteti és minden hengerhez egy ilyen elemet építenek be. Nézzük, mit kell még tudni róla.

Ez a rendszer nagyobb befecskendezési nyomást eredményez, mint a klasszikus dízel szivattyúk. További előnye, hogy a befecskendezést jobban tudjuk elektronikus szabályozással időzíteni. Így egyenletesebb az égés és harapósabb az autó.

Mint mindennek, a PD elemes autóknak előnyei és hátrányai is vannak. Akinek dízel autó van a garázsban, az legalább egyszer hallott már a rettegett, zsebbenyúlós injektor felújításról. Ez a plusz költség bizony a Pd-elemes autó tulajokat is fenyegeti, bár elsőre csak a jobb utazási élmény eszménye kereng felettük.

Lehetőségeink

A Bosch PD elemeket érdemes bevizsgálni, sőt, ezek a PD elemek fel is újíthatóak. A profi szervizek ennek megfelelően a régi elemekből is tudnak újat varázsolni, megkímélve ezzel Önt a felesleges plusz kiadásoktól.

A PD elem bevizsgálása

Szakszerű szervizelést, tisztítást és gyári próbapadi ellenőrzést jelent a bevizsgálás. A teszttel információt kapunk az elemről. Az eredményeket összevetve a gyári értékhatárokkal készíteni lehet egy diagnosztikai jelentést, aminek ismeretében megkezdődhet a szükséges munka.

PD elemek felújítása

Ha bevizsgálás során megállapítják, hogy az elem működése nem megfelelő, akkor a következő lépés a felújítás lesz. Ennek keretében szétszerelik, a tömítéseket kicserélik, új fúvókát, új dugattyút és új rugót szerelnek vissza. Majd újra ellenőrzik a próbapadon. Amennyiben megfelel a gyári beállításoknak, akkor garancialevéllel együtt vissza is kapja.

PD elem cseredarab

Ilyen esetben egy felújított PD elemet kap a rossz alkatrésze helyett. Az ár változatlan, de ez időtakarékos megoldás. Olyan esetekben ideális, ha sürget az idő, vagy alkatrész hiány van. Természetesen a garancia ekkor is jár az alkatrész mellé.

PD elemekkel foglalkozni és javítani vagy cserélni azokat csak kimagasló szaktudás és gyári gépek meglétével lehet. Ne adja az autója egyik fontos alkotóelemét rossz kezekbe, keresse az injektorfelujitas.hu-t ez ügyben.

A cég közreműködésével 48 órán belül már hozzájuthat az új vagy javított alkatrészhez. Mellé kezében fogja tartani a számlát és a garancia levelet is. Csak gyári alkatrészekkel dolgoznak, ezzel elkerülve a silány minőségű alkatrészek gyors elhasználódásából felmerülő extra szervizköltséget is.

- PR cikk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!