HAON - PR cikk

2017.12.01. 16:58

Használt gyerekruhát keres? Tegye azt az apróhirdető oldalakon!

Manapság egyáltalán nem ritka, ha az apróhirdető oldalakat görgetve belebotlunk használt, eladó baba vagy gyermekruhákba.

Manapság egyáltalán nem ritka, ha az apróhirdető oldalakat görgetve belebotlunk használt, eladó baba vagy gyermekruhákba. Az új gyerekruhák sok helyen nagyon drágák és azt kell mondjam, a gyerekek úgyis nagyon hamar ki fogják nőni azt is, amit használtan vettünk és azt is amit újonnan.

Hasonlóan, ahogy évekkel ezelőtt hazánkba is divatba jöttek a turkálók és már egyáltalán nem ciki használt ruhát hordani, az online felületeken való hirdetés is egyre népszerűbb lett.

Vannak olyan weboldalak, ahol kimondottan csak használt gyerekruhákat tudunk leadni és megvenni. Az ilyen oldalon akár a saját megunt ruháinkat is feltehetjük, de a kategóriák alatt megtaláljuk a babaholmikat és kisgyermek ruhákat is.

Legyünk szemfülesek, spóroljunk pénzt és időt!

Egy kisgyermekes család jól tudja, mennyire nehézkes pici gyerekkel elindulni bevásárolni. Összepakolni mindent, ami kellhet egy kicsi babánál, felöltöztetni, majd kapkodni, hiszen nekik ez az egész nem annyira izgalmas és hamar ráunnak. Nagyobb gyerekkel se könnyebb, hiszen az 1-2 éves korosztály már saját kis akarattal és elképzeléssel rendelkezik, így könnyen eltörhet a mécses, ha a kinézett szuper játékot apa vagy anya most mégsem vásárolja meg neki.

A gyerekruhák vásárlása pedig külön nehéz feladat, hiszen rájuk ne olyan egyszerű felpróbálni egy ruhát. Nincsenek olyan helyzetbe, mint a felnőttek, hogy a kinézett holmiba belebújunk a próbafülkébe. És persze, mikor épp a télikabátot szeretnénk legalább a sorok között rápróbálni, akkor borul ki legjobban a gyerek, hiszen eszébe jut, hogy a kedvenc Füles mackóját éppen most hagytuk otthon, pedig ő vele akart vásárolni. Ezért mondom azt, hogy a használt ruhák vásárlásával nem csak pénzt, hanem rengeteg időt is megspórolhatunk, ha a vásárlást online intézzük. Az ilyen oldalak kimondottan az egyszerűségre törekszenek, hogy például egy regisztráció ne tartson órákig. Pár kattintás az egész és máris feltölthetjük eladni kívánt gyerekruháinkat, vagy akár körülnézettünk mi is az online piacon.

Sokan kicsit félnek az efféle vásárlástól, hiszen mi van, ha nem azt a ruhát kapja meg, amit kifizetett, esetleg csúnya, rossz minőségben, foltos, szakadt állapotban? Sajnos ilyenbe néha belebukik az ember, viszont ahogy az idő múlik és egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az apróhirdető oldalak, annál ritkábban fordulnak elő ott csalások. Szigorú szabályok vannak, amiket be kell tartani minden regisztrált tagnak ha használt gyerekruhát akar értékesíteni és ha esetleg kifizetés után mégse azt, mégse olyan állapotban kapjuk meg, ahogy a hirdetésben állt, akkor azonnal panaszt tehetünk és jelenthetjük a felhasználót. Ilyenkor kötelessége visszaküldeni nekünk a pénzt és sok esetben az ilyen regisztrált tagokat ki is tiltják az oldalakról.

Amikre mindenképp ügyelni kell

Ha úgy határozunk, hogy eladjuk gyermekünk kinőtt, használt gyerekruháit, a legokosabb, amit tehetünk, hogy mindegyiket kimossuk, kivasaljuk és a megfelelő fényekben készítünk róla egy fotót. Ezután ezt egyszerűen fel tudjuk tölteni az adott apróhirdető portálra, ahol rövid leírást kell írni a fotó mellé. Itt kell megemlíteni a ruhadarab márkáját, méretét, esetleges hibáját és árát is!

Az is jó, ha ebbe a leírásba megemlítjük a várost, ahol személyesen is átvehető a ruha, hiszen így sokak számára egyszerűbb lesz a vásárlás és az, aki ugyanabban a városban él, biztosan hamar le fog csapni a hirdetésre. Ha vásárolni szeretnénk, akkor mielőtt elutalnánk a pénzt, nézzük meg az eladó profilját, hiszen ott általában pontozni lehet a megbízhatóságát. Ha azt látjuk, hogy az illetőt maximum pontszámra értékelte a többi anyuka, nekünk se kell félnünk, nem egy csalóval állunk szemben!

- PR cikk -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!