HAON - PR cikk

2015.01.27. 13:14

Pár lépés a tudásért

Többé nem elérhetetlen a fizika világa senki számára sem. A Bem téri Atomkiban lehull a lepel a kérdésekről.

Többé nem elérhetetlen a fizika világa senki számára sem. A Bem téri Atomkiban lehull a lepel a kérdésekről.

A Magyar Tudományos Akadémia Atommagkutató Intézete tárt karokkal vár minden iskolás- és látogatócsoportot, akik közelebbről szeretnék megismerni a fizika rejtelmeit. Előzetes jelentkezés után lehetőségetek van körbejárni az Atomkit és felfedezni a fizika csodáit. A látogatóközpontban megnézhetik milyen egy kísérlet a folyékony nitrogénnel, betekintést nyerhetnek az atomok, a rádióaktivitás, a részecskék és a részecskegyorsítók világába is. A www.atomki.mta.hu/fizmind/latogatok oldalon kitöltött jelentkezési lappal egy lépéssel közelebb kerülhetnek a tudományhoz.

Amennyiben nem személyesen, hanem az otthon melegéből szeretne tájékozódni a VAÚ-ról, azaz a Világ és az Atomki Újdonságairól, az intézet ezt is lehetővé teszi. Az online felületen a havonta jelentkező rovat segítségével információkat kaphat az Atomki és a vele kollaborációban dolgozó kutatócsoportok adott hónapban elért legjelesebb eredményeiről. A közérthető, ismeretterjesztő szinten megírt szövegek biztos kézzel vezetnek be a világ és az Atomki újdonságaiba, akkor is, ha netán az adott tudományterület még idegen számára. www.atomki.mta.hu/mef/ujdonsagok

A lehetőség a te kezedben van, élj vele akár online módon vagy személyesen az Atomkiban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!