HAON - Legfontosabb

2018.11.14. 13:49

Az utolsó döntés is megvan a börtönkórház ügyében

Berettyóújfalu - Minden akadály elhárult a büntetésvégrehajtási egészségügyi intézmény létesítése elől.

Berettyóújfalu - Minden akadály elhárult a büntetésvégrehajtási egészségügyi intézmény létesítése elől.

A napokban megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésen az utolsó, az állami tulajdonba adásról szóló szerződéskötés előtti döntést is meghozták a jelenlévők hét igen és egy tartózkodás mellett (egy képviselő nem vett részt a szavazásban), mely így már a tavaly májusi területátadási döntés óta nyolcadik alkalommal volt a képviselők előtt. Az elmúlt másfél évben – emlékeztetett Muraközi István polgármester – lakossági fórumok, partnerségi egyeztetés, helyi népszavazás és kormányrendelet is született a beruházás kapcsán.

A polgármester azt mondta, a börtönkórházzal kapcsolatban mára megnyugodtak a kedélyek, jól mutatja ezt, hogy az első időszak felfokozott, politikai okokból gerjesztett hangulatával szemben a szeptemberben megtartott lakossági fórumon 12-en voltak és sem szóban, sem írásban vélemény, módosító javaslat nem érkezett. Hozzátette, az elmúlt hónapokban már nyugodtabban folyhattak a tárgyalások, ülések a témában. Muraközi István kérdésünkre elmondta, jelenleg a kiviteli tervek készülnek és várhatóan jövő tavasszal indulhat a nettó 6 milliárd forintos építési munka. Krisztik János főépítész ismertette: az ügyben a partnerségi egyeztetés lezárult és az állami főépítész november 7-i záró szakmai véleményében jóváhagyta a településszerkezeti és szabályozási terv módosítását.

- Kogyilláné H. Szófia -


[related-post post_id="3999137"]

[related-post post_id="3854215"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!