HAON - Legfontosabb

2018.09.27. 16:43

2020 végére már át is adhatják a börtönkórházat

Berettyóújfalu - A Fogvatartottak Egészségügyi Ellátó Központja kiemelt kormányzati beruházás lett.

Berettyóújfalu - A Fogvatartottak Egészségügyi Ellátó Központja kiemelt kormányzati beruházás lett.

Minden akadály elhárult a büntetésvégrehajtás egészségügyi központjának Berettyóújfaluban való létesítése elől. A kormány egy rendeletben és egy határozatában a Fogvatartottak Egészségügyi Ellátó Központja megvalósítási helyszínének jelölte ki a várost. A fejlesztés kiemelt kormányzati beruházás lett és ezzel a megvalósításhoz szükséges forrást is biztosítja – tájékoztatta a Naplót Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere. A városvezető elmondta azt is, hogy az egészségügyi intézmény létesítésének kiemelt pozíciója lerövidíti a a tervezésnél, engedélyezésnél szükséges törvényi határidőket. Hangsúlyozta: a Fogvatartottak Egészségügyi Ellátó Központja biztosan megvalósul Berettyóújfaluban.

Tavasszal kezdhetik

– A kiviteli tervek várhatóan az év végére elkészülnek, onnantól a város képviselő-testületének már csak egy döntése van az ügyben, nevezetesen a település rendezési tervét módosítva az egészségügyi központnak helyet adó területet a telkek egyesítése után a jelenlegi vegyes gazdasági övezetből a különleges intézményi övezetté kell átminősíteni. Innentől kezdve átkerül a büntetésvégrehajtáshoz, a kormány forrást rendel a beruházáshoz, jövőre indulhatnak a munkálatok és másfél év elteltével, tehát 2020 végére a tervek szerint átadják a Fogvatartottak Egészségügyi Ellátó Központját.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!