HAON - Legfontosabb

2018.05.08. 17:46

Újabb területek a börtönkórháznak

Berettyóújfalu - Az egészségügyi intézmény több területet igényel a főútvonal felől történő megközelíthetőség érdekében.

Berettyóújfalu - Az egészségügyi intézmény több területet igényel a főútvonal felől történő megközelíthetőség érdekében.

Tájékoztató fórumra gyűltek össze az újfaluiak hétfőn, amikor a büntetés-végrehajtási intézmények egészségügyi komplexumáról tudhattak meg további részleteket az érdeklődők. A tájékoztató fő témái voltak az engedélyezési tervdokumentációk bemutatása, valamint a létesítmény területi igényeinek ismertetése.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának képviselői az önkormányzat illetékeseivel előzetesen már több egyeztetést is tartottak ebben a témában, amikor arra jutottak, hogy a felajánlott ingatlan méreteiben és megközelíthetőségében nem felel meg az elvárásoknak. Szükséges volt a terület kiegészítése és azok állami tulajdonba adása, hiszen nem volt elegendő a terület. Az ismertetőn Krisztik János városi főépítész elmondta, hogy helyileg továbbra is 42-es számú főútvonal metszetében lesz az épület, valamint a létesítményt a főútvonal felől lehet majd megközelíteni, de ehhez szükséges a terület bővítése.

A látogatási idő

A tervek között szerepel továbbá, hogy a területet egy helyi céljáratú autóbusszal is meg lehessen közelíteni, valamint egy közel 60 férőhelyes parkoló sem kizárt.

Muraközi István polgármester szerint az újfaluiak nyugalma az egészségügyi komplexum kialakításánál nagyon fontos. Hozzátette, a kórház látogatottsága nem lenne zavaró hatással a lakosságra sem, hiszen a fogvatartott betegeket havi kijelölt két napon összesen 1-1 órára lehetne látogatni, ami várhatóan előzetes felmérések illetve adatok szerint körülbelül 14 látogatót jelent alkalmanként.

- Gyönyörű Tamara -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!