HAON lakóhelyem

2019.01.10. 18:49

Olcsóbb lesz az üzemeltetésük

Nagyhegyes - Öt energiaosztállyal lépett előre a nagyhegyesi általános iskola kistornaterme a korszerűsítést követően, és ugyancsak energiatakarékosabban üzemeltethető a polgármesteri hivatal is.

Nagyhegyes - Öt energiaosztállyal lépett előre a nagyhegyesi általános iskola kistornaterme a korszerűsítést követően, és ugyancsak energiatakarékosabban üzemeltethető a polgármesteri hivatal is.

A két beruházás 51,3 millió forintba került, ebből a település önereje 1,1 millió forint volt. Az épületenergetikai korszerűsítéseket csütörtökön délután adta át Bodó Sándor államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke.

Köszöntőjében Bajusz Istvánné polgármester felidézte a saját diákkorát, amikor még koptatta az 1952-ben épült épület padjait. – A mostani kistornaterem akkor egy összenyitható tanterem és tanári szoba volt. Az iskolában négy tanteremben tanulhattunk, az osztályomba 48-an jártunk – idézte fel a múltat, majd az összefogásról beszélt, ami átsegítette a nehézségeken a 2016-ban kezdődött beruházást.

Újabb átadások lesznek

– Jó hangulatú bemutatót láthattunk az ünnepség kezdetén – mondta Kapornai Judit tankerületi igazgató, s emlékeztetett arra, hogy az iskola nagytornatermét nemrégiben újították fel, így a nagyhegyesi iskolában minden feltétel adva van a mindennapos testneveléshez, továbbá a többi tantárgy tanításához, tanulásához is. Kitért a tankerület és az önkormányzat közötti jó kapcsolatra.

Pajna Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke a tudás, a tapasztalat átadásáról beszélt, az iskola falai között a jövő generációja van, és így lehet előre vinni a települést. Elmondta azt is, hogy az átadások az ipari parkkal és a kerékpárúttal folytatódnak.

– A lehető legjobb tudásunk szerint kell mindent megcsinálni az életben, még akkor is, ha azt akkor nehéznek érezzük; az eredmény később úgyis kárpótol bennünket. Ennek a korszerűsítésnek az eredménye pedig kecsegtető a településre nézve – fogalmazott köszöntőjében Bodó Sándor államtitkár.

A kivitelezők részéről Oláh Zsolt kijelentette, hogy jó volt Nagyhegyesen dolgozni. A közbiztonságra jellemző, hogy az építési anyagot az utcán tudták tárolni.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!