HAON lakóhelyem

2018.10.11. 12:42

Új otthont kapnak a derecskei idősek

Derecske - A „Jobb mint otthon” – Támogatott lakhatás Hajdú-Bihar megyében című pályázat keretében épülő ingatlan most elkészült tetőszerkezetének tiszteletére szerveztek bokrétaünnepet csütörtökön Derecskén.

Derecske - A „Jobb mint otthon” – Támogatott lakhatás Hajdú-Bihar megyében című pályázat keretében épülő ingatlan most elkészült tetőszerkezetének tiszteletére szerveztek bokrétaünnepet csütörtökön Derecskén.

A csütörtöki bokrétaavatón az épülőben lévő lakásotthonok tetőszerkezetének elkészülését ünnepelték Derecskén. Az ünnepségen beszédet mondott dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, dr. Verdó György, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Hajdú-Bihar Megyei Kirendeltségének igazgatója, valamint Derecske polgármestere, Bakó István.

Jobb, mint otthon

Vitányi István országgyűlési képviselő kiemelte a Hajdú-Bihar megyei gyermekotthonok kiváltásának sikeres folyamatát. 269 gondozott költözését tette lehetővé a rendelkezésre álló csaknem két és félmilliárd forint. A „Jobb mint otthon” kifejezés a családias otthonok kialakítását, és a családias hangulatot jelenti ezeknél az otthonoknál, azokkal a kiváló szakemberekkel, akik a régi, nagy férőhelyes intézményekben is maradéktalanul helyt álltak. Amellett, hogy az ellátottak életét megkönnyíti majd a város hat lakásotthona, új munkahelyeket is teremt a beruházás – mondta Vitányi István.

Dr. Verdó György, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Hajdú-Bihar Megyei Kirendeltségének igazgatója beszédében kiemelte: ebben a hat épületben hetvenkét ellátott fog élni, és ez nem lenne lehetséges Derecske lakóinak és a szomszédok türelme és segítőkészsége nélkül.

Bakó István polgármester beszédében kifejtette: nem csak új munkahelyek születnek, hanem a régiek is biztosabbá válnak. Az intézmény már régóta működik a településen, és mindig a város része volt, lakói szerves részét képezték Derecske társadalmának. Ez a mai nap egyben üzenet is az időseknek, az elesetteknek, hiszen a bokréta­avatás azt jelenti: nem hagyjuk el őket, nem engedjük el a kezüket, számíthatnak ránk – fogalmazott a polgármester.

– Az érintettek nagy vágyakozással és félelemmel vegyített érzésekkel várják a költözést. Ebben nyújtanak nekünk nagy segítséget a Fogyatékos Személyek Esély­egyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. szakemberei – mondta az eseményen Varga Mihályné, a Bihari Egyesített Szociális Intézmény intézményvezetője. A köszöntőket bokrétakötés és a bokrétakoszorú tetőszerkezetre emelése követte. A derecskei bokrétaünnepet a Bihari Egyesített Szociális Intézmény gondozottainak szívhez szóló műsora zárta.

SZD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!