HAON lakóhelyem

2018.04.05. 11:43

Terjed a bűz, marad a víz

Balmazújváros - Sok az esővíz, a hólé, mindez megy a szennyvízelvezetőbe; érthető, hogy nem győzik az átemelők.

Balmazújváros - Sok az esővíz, a hólé, mindez megy a szennyvízelvezetőbe; érthető, hogy nem győzik az átemelők.

Ennek pedig az otthonokból nehezen lefolyó szennyvíz mellett a városban számos helyen érezhető büdös is a következménye. Mi több, a portákon itt-ott felgyülemlik a víz, amit a talaj a telítettsége miatt már nem tud magába fogadni, és a csatornarendszerbe sem lehet vezetni, mivel az is dugig van. Tény, sokak bosszúságára ezekben a napokban nem működik tökéletesen a szennyvízelevezető-rendszer.

Az a baj, hogy sokan a csapadékvizet rákötik a szennyvízhálózatra, amit természetesen nem szabadna, hiszen nem erre lett kiépítve a rendszer”

– tudhattuk meg a csatornarendszert üzemeltető Tiszamenti Regionális Vízművek Zrt. (TRV) szakemberétől, aki elmondta azt is, hogy Balmazújváros szennyvíztelepe 2 ezer köbméter kapacitású, jelenleg naponta 5 ezer köbméter szennyvíz érkezik.

Leterhelt a rendszer

A problémát hallva Veres Margit polgármester azzal kezdi, hogy a Balmazújvároson teljes az ivóvíz- és szennyvízhálózat. – Hozzánk az elmúlt napokban egyetlen panasz érkezett, amit továbbítottunk a TRV-hez. Ők is azt mondták, a baj az, hogy sok ingatlanon a szennyvízelvezető rendszerbe kötötték a csapadékvíz-elvezetést, és ez leterheli az átemelőket és a tisztítót. A valós fogyasztás többszörösét kell az elvezetőrendszernek elvinnie, tehát ez nem a kiépítés problémája – mondta Veres Margit.

- Nagy Emese -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!